2019. március 14., csütörtök

Kézgond

Ma reggel a kórházban kellett kezdenem a napot, mert a bal kezem gyűrűsujja teljesen és fájdalmasan kinyithatatlanná vált. Nem igazán tudom, hogy mi okozta a problémát, valószínűleg valamiféle ín / ínhüvely gond, de igencsak kellemetlen és fájdalmas érzés volt, hogy nem tudom kinyújtani az ujjam.

Úgy kb 3-4 hete jelentkezett először valami furcsa, enyhén fájdalmas érzés, és amikor behajtottam az ujjam, kinyújtáskor úgy érződött, mintha valami kattanna a tövénél. Azt gondoltam, hogy majdcsak elmúlik, nem volt nagyon zavaró, csak néha volt enyhe, tompa fájdalom.

Ma hajnalban, 3 óra körül viszont arra ébredtem, hogy fáj az ujjam, és nem tudom kinyitni egyáltalán. Rossz érzés volt.

Így aztán reggel bementem a St Elisabeth kórház ügyeletére, ahol a korai időpontnak köszönhetően (8 óra körül) nem volt várakozó. Hamar becsekkolt az ügyeletes adminisztrátor, kaptam még karszalagot is, és egyből be is szedte a 20 EUR "vizit" díjat. Persze a költség biztosan több lesz, de a többiről majd a számlát fogják küldeni.

8:10-re már túl voltam a triázson, azaz egy szakápoló kikérdezett, hogy mi is történt, pontosította, kiegészítette a felvételi lapot és kiküldött a váróba.

8:27-kor már a röntgennél vártam, 7-8 perc után szólítottak is, és megkezdődött az érdekes helyezkedés a kezemmel a röntgen alatt. Ugyanis a behajlított ujjam pont az "érdekes" részt árnyékolta és ezért igyekezett a röntgen-munkás (egy nagyon kedves fiatalember) mindenféle kéztartást kiokoskodni, hogy miként is látszódhatna jól a célterület. Eközben a modellfotózás közben, valahogy kikattant az ujjam, és újra egyenes lett! Kicsit roppant/kattant, kicsit fájt, de sokkal jobb érzés volt, mint amikor kényszeresen be volt hajlítva. Innentől már egyszerűen ment a "fotózás", nem volt zavaró tényező.

Ismételt várakozás következett, aztán 9:15 körül jött két doktor (az egyik szerintem csak valami tanonc féle lehetett) és meglepődve látták, hogy az ujjam ismét egyenes. Tapogatták, tanakodtak, aztán foglaltak időpontot jövő hét kedd reggelre a kéz-sebészhez. Azt mondták, majd ő jól megultrahangozza és eldönti, hgy mi is legyen a továbbiakban. Szerintük (mármint a sűrgősségi dokik szerint) lehet, hogy műteni kell majd.

Majd meglátjuk.

Nincsenek megjegyzések: