2010. augusztus 3., kedd

Furcsa villogás

Furcsa villogásra lettem figyelmes a szemben lévő ház egyik sötét lakásában:


Nem tudtam, hogy mi lehet, semmi hang, csak rendszeres, éles villogás. Gondoltam, hátha valami csendes riasztó - de akkor meg hol vannak a rendőrök? Vártam tíz percet, aztán elhatároztam, hogy felhívom a Rendőrséget.

Mivel a magyar 112 (Egységes Európai Segélyhívószám) használatával kellemetlen élményeim vannak (meg kell hallgatni 5 nyelven a szöveget, aztán kapcsolnak valahova, ahol fogalmuk sincs arról, hogy hol vagyok ha mondok egy címet... de ez egy másik történet), szóval, tudtam, hogy itt van a Rendőrségnek egy saját hívószáma, ami egyből a Rendőrségre kapcsol. De nem tudtam, hogy mi. Így hát beütöttem a gépbe: "police.be" - ezt az eredményt kaptam:

Más szóval: nincs automatikus átirányítás, szóval kattintottam a "www.police.be" linkre ... ezt kaptam:
(katt a nagyításhoz)
Szóval, itt sincs semmi utalás a nyitólapon ... aztán elkezdtem kattingatni, beírtam az irányítószámunkat pl. a helyi rendőrség keresőbe ... de ez a kép jött be:
... basszus kulcs. Aztán elnavigáltam a térképes keresőre és kiderült, hogy az összevont körzetek miatt a "Uccle / Watermael-Boitsfort / Auderghem" körzet a www.police.be/5342 címen érhető el ... de csak egy fél másodpercre láttam ezt a hivatkozást, mert ez át is dobott a http://policeuccle.irisnet.be/ linkre, ahol ez a kép fogadott:
(Katt a nagyításhoz)
Szóval itt sincs semmi gyorshívószám ... nem adtam fel. Mindenki tudja a mondást: "A Gugli a legjobb barátod!", így aztán elindítottam ezt a keresést: "call police brussels".
Jött is egyből az áldás:
(Katt a keresés futtatásához)
És jött a hepiend: meglett az első linkre kattintva a gyorshívó szám, jól jegyezzétek meg, de ne legyen rá szükségetek:

101

A vonal tulső végé egy kedves női hang fogadott, tökéletesen beszélt (és értett is) angolul. Elmondtam neki, hogy mit láttam, és azt mondta, hogy küldi majd a Rendőrséget. Nem kérdezett semmilyen adatomat, hiszen a vezetékes telefonról hívtam (direkt) így - gondolom - minden adatom ott volt előtte.

Pár perc múlva csörgött is telefon, a helyiek hívtak, ellenőrizték a számot és, hogy itt vagyok-e. Az itteni ügyeletes viszont már csak franciául (vagy hollandul) akart velem beszélne, da angolul megértett.

Kevesebb mint tíz percen belül ki is jött e járőr, lementem hozzájuk, a fiatalember aki beszélt velem tökéletesen beszélt angolul, megköszönte, hogy szólta, ő is risztóra gyanakodott, mejd bementek a szembeház udvarára és eltűntek a szemem elől.

Kb. negyedóra múlva jöttek elő, a villogás maradt, de ők elmentek... hát ennyi a kaland.

Bocs, de állvány nélkül elmosódott. Nyíl mutatja a villogást. Katt a nagyításhoz.

Nincsenek megjegyzések: