2010. december 23., csütörtök

Tél a köbön

Uccle ezen része teljesen kaput. Kész. Nincs tovább. Mivel a kerület feladta a küzdelemet az elemekkel, az elmúlt napokban esett mintegy 5-10 centi hó teljesen lebénított mindent. Ime néhány rövid, mozgóképes illusztráció, melyeket ma délelőtt készítettem:

A Carsoel utcán próbált volna egy fekete kisbusz (talán Mercedes Vito?) felkapaszkodni, de nem bírták a gumijai az emelkedőt. Így aztán már két villamos és számos autó is feltorlódott mögötte:


Egy 60-as busz volt - ismeretlen okokból - elakadva a Shell kútnál (St. Job utca, körforgalom). Mögötte kb 500 méter hosszan sorakoztak a buszok ... az úttest meg (ahogy talán látszik is) szépen, csaknem egyenletesen borítva van 2-3 centi vastag jéggel:


Tovább sétálva a St. Job utcán jól látszik az atom hosszú kocsisor a bal oldalon (nekünk bal) és a tök üres jobbsáv - ahogy már említettem hátrébb egy csomó busz feltorlódása nem tette lehetővé a forgalmat. Jól látszik a szép jég is...


És a slusszpoén: a Basse utcát egyszerűen lekordonozták ... úgyse tudna senki felmenni rajta ...

És ami a legrosszabb az egészben (friss eset): az itteni népek TOTÁL nincsenek tudatában a télnek. 21:30-kor kimentem az erkélyre egy cigarettára és egy Golfos fiatalember polírozta a jeget teligázzal. Meglátott és megkért, hogy segítenék-e betolni ... 10 másodpercet hezitáltam, mert a hó a szakadt (és azóta is szakad rendületlenül) de csak felöltöztem és lementem, betoltam, de montam neki, hogy ne egyesben dörzsizze a jeget, hanem kettesben induljon - és működött (tolással, mert már jól elkaparta magát a jégben), de aztjiszem a legnagyobb segítség számára az volt, hogy megtudta, hogy kettesben is indulhat ...

Nincsenek megjegyzések: