2007. szeptember 30., vasárnap

Elpocsékolt vasárnap

Ma az átlagostól teljes mértékben eltérően jó idő volt: szinte egész nap sütött a nap és kellemes. 16-19 fok körüli "meleg" volt. Ezzel szemben mi nem voltunk kinnt egy percet sem a gyerekekkel, mert ma irtóztatóan nehéz volt velük.
Reggel arra vártunk, hogy Panni befejezze a leckét, ami abból állt vona, hogy a könyvtárből kikölcsönzött rovaros könyvéből kimásol a fuzetébe egy bekezdést. Kétségkívül a bekezdés nem volt éppen a legrövidebb, de Panna egyáltalán nem figyelt oda és 9-től 12-ig szenvedett az írással (számos sírdogálás is volt, meg szülői keménykedés) de még mindig nem lett kész.
Közben én Gerivel játszottam - főleg a számítógép segítségével, flash játékokat. Szabi kb. 9-től aludt és arra vártam, hogy felébredjen és együtt elmenjünk fiúk gesztenyét szedni. De Szabi úgy tűnik, hogy örült annak, hogy zavartalanul aludhat és nem kelt fel sokáig. Így aztán - az én hüjeségem miatt - mi is otthon maradtunk Gerivel.
Az ebéd szintén tragikus volt a gyerekek szempontjából: Imola finomat főzött, húsgombóclevest és lecsós szeletet (salsa szósz felhasználásával, mert lecsót még nem találtunk itt), viszont a gyerekek dacos fáradtságból már alig ettek a levesből is. Aztán csendespihenő lett elrendelve, és úgy tűnik, hogy Pancsi megnyogodott, mert 20 perc alatt befejezte az írást. Viszont már akkor neki is a pihenő ketyegett, tehát megintcsak nem mentünk sehová.
Egyedül Szabi volt levegőn sokat, mert ebéd után az erkélyen aludt több mint két órát.
4 körül, mire a gyerekek előkerültekPanni már nagyon fáradtnak nézett ki, de legalábbis igencsak nyűgös volt, mert természetesen ő nem aludt semmit.
Szóval el lett pazarolva a szép idő ezen a vasárnapon - a jövő héten biztos, hogy nem így lesz, Panni már pénteken megcsinálja a leckét és akkor nem kell az egész hétvégét szegény gyerek és saját magunk csesztetésével tölteni.

Nincsenek megjegyzések: