2010. február 7., vasárnap

Februári hétvége - Katonai és Természettudományi múzeum

Nos, igazándiból nem egy múzeumról van szó, hanem kettőről - de ezt biztosan mindenki kitalálta :)

Ugyanis tegnap, szombaton, a fiúkkal elvillamosoztunk a Királyi Katonai és Hadtörténeti Múzeumba (Musée Royal de l'Armée et d'Histoire Militaire), ime néhány kép (katt a nagyításhoz):
Villamosra várva

Érdekes fa és 2 fiú a Múzeum előtt

Geri a pilóta (és Szabi az instruktor)

Három páncélos és két fiú

Repülők a háttérben

Fiúk az ágyúkon

Megyünk már hazafelé, várjuk a villamost
----------------------------------------------------------------
Csak ajánlani tudom a Katonai Múzeumot, nagyon jól megszerkesztett anyagaik vannak egyenruhákból, kitüntetésekből, különösen az 19. század közepe / vége - a belga aranykor, II. Lipót őfelsége és kora nagyon jól van bemutatva. De az első világháborús csarnok is nagyon sok érdekességet tartalmaz. Külön érdekesség volt az orosz cári hadsereget bemutató időszaki kiállítás, de a fiúkat - sajnos - nem nagyon érdekelte, én elnézegettem volna.

----- - × - × - × - × - -----

Aztán, ma megintz csak menésbe voltunk, de ma autóval mentünk (későn indultunk) és a Természettudományi Múzeumba (http://www.sciencesnaturelles.be/museum) látogattunk el. Ime néhány kép:
Nagy dínó a bejártanál, három Mazsolával

Triceratops és három kutató

Ugyanaz a Triceratops, ugyanaz a három kutató

Kristályfa és két lelkes kutató

Kristályfa és az előkerült harmadik lelkes kutató (plusz az előző kettő)

Buzgó munkában a dínócsont kutatók

A három kutató és a "Bálnák és delfinek" kiállítás egy részlete

Szóval ezt a múzeumot is csak ajánlani tudom, bár - az előzővel ellentétben ez nem ingyenes - 22 € volt négyünknek a belépő (Szabi: 0,00; Panni, Geri 6,50; jómagam 9,00) amelyben benne foglaltatott a "Bálnák és delfinek" időszakos kiállítás is. Sajnos, számunkra nem volt túl érdekes ez a kiállítás, mivel csak néhány csontváz egy-két mérethű műanyag szobor-szerűség és rengetegh multémédia anyag, filmek, interaktív táblák voltak kiállítva, de a gyermekeket a filmek és az interaktív izék nem nagyon érdekelték - talán majd később.

Szóval jól telt a délelőt mindkét nap.

Nincsenek megjegyzések: