2008. július 25., péntek

Mai moziélmény - Wanted - ОСОБО ОПАСЕН!

Nos ez SOKKAL jobb volt a tegnapinál - bár ma a közönség nem tapsolt a film végén. :)

Szerintem ez a Bekmambetov fiú (a képen pont ő van) még sokra viszi - most a film bevétele csaknem kétszázmilló dollárnál jár az USÁ-ban, az első filmje, ami az USÁban is megjelent (Éjszakai őrség) két év alatt másfél millát szedett (csak) össze. Igaz ebben "nagy" nevek szerepeltek, de szerintem orosz színészek is ugyanilyen fantasztikusan jól tudtak volna teljesíteni.

A filmről nem szeretnék semmi specifikusat elárulni, természetesen rengeteg olyan "logikai" bukfenc van benne, melyek megoldásával nem lenne film, hanem az első tíz perc után mehetne mindenki haza. De hát, aki logikus izéket akar nézni, az - szerintem - nézze a Mindentudás Egyetemét (amit egyébként komolyan tudok ajánlani) - igaz azt moziban nem adják túl sok helyen, viszont elérhető talán a neten, de DVD-n biztosan.

Mindjárt megpróbálom valahogy csatolni a (szerintem legjobban sikerült) orosz nyelvű csábfilmet, melynek érdekessége, hogy az "eredeti", általam látott változathoz képest a feliratok, szövegek orosz nyelven vannak a filmben. Az, hogy a főhősnek az ATM orosz felületet mutat az nem nagy meglepetés, de az, hogy a golyón a "GOODBYE" helyett ПРОЩАЙ volt a felirat, de amit még ennél is érdekesebbnek találtam az az, hogy az egyik jelenetben Wes a főhős a barátnőjét (khm) "látogató" legjobb barátjának bemos egy orbitálist az ergonomikus billentyűzetésevl és csak úgy frecsegnek a billentyűk (és egy fog is). Nos a filmben ebben a jelenetben - természetesen - angol (latin) billentyűk repdesnek, míg a csábfilm orosz verziójában orosz billenytűk. Szerintem fantasztikusan igényes és tiszteletreméltó ez az aprólékos odafigyelés egy ilyen alig 1 másodperces jelentet kedvéért.


Szóvar Bekmambetov király, és a filmet is meg fogom nézni szerintem mégegyszer.


Itt érhető el Timur Bekmambetov blogja: http://tbekmambetov.livejournal.com/

Nincsenek megjegyzések: