2008. július 25., péntek

Tegnapi mozi - Hancock

HancockSzóval, tegnap eljött az ideje annak, hogy elmenjek moziba, elvégre úgysem nagyon tudok mit kezdeni az estéimmel a család nélkül (borzasztó unalmas egyedül itt).

A film amit néztem (a bal oldali kép is a főhőst ábrázolja) a "Hancock" címet viselő szuperprodukció volt - legalábbis a beharangozás szerint ...

Nos, nem szeretnék a filmre siok szót vesztegetni, mivel szerintem tizes skálán, jó ha négy-és-fél pontot megér, gyenge történet, primitív cselekmény, amerikai szájbarógós események. Nem mintha valami müvészfilmre vágytam volna, de ez annyira egybites volt, hogy igazándiból többet gondoltam arra, hogy mikor lesz már vége, semmint arra, hogy csak ne legyen még vége ...

Viszont a moziélmény az sajátságos volt, igaz elég régen voltam utoljára moziban, szerintem több mint egy éve, talán Magyarországon még valamikor ...

Itt a mozizás néhány pontban az alábbi volt:

  1. Vettem 5-ös jegyet [Carte UGC 5] (29€ körüli összegért) melyet tetszőleges időpontban használhatok fel (kivéve hétvége). A hétvégi előadásokra is alkalmazható jegy 38€ körül van.
  2. Interneten keresztül kiválasztottam az időpontot és előadást, lefoglaltam a (tényleges) jegyemet - még délelőtt.
  3. Az előadás előtt 10 perccel megérkeztem a moziba, az automatánál megkaptam az előre lefoglalt jegyemet 10 másodperc alatt. Ha nem foglaltam volna az interneten, akkor ott is tudtam volna jegyet venni az UGC5 kártyával.
  4. Megkeresetem a ternet és leültem ahova csak akartam ...
  5. Megtekintettem a filmalkotást - és nem sajnáltam mikor véget ért.
  6. A nézők a film végén tapsoltak. nem voltunk sokan, vagy 40-50 ember volt még kiváncsi rajtam kívül Will Smith-re, de nem tudom, hogy azért tapsoltak, mert örültek, hogy végre vége, vagy azért mert nagyon tetszett nekik. Én - biztos, ami biztos - nem tapsoltam.
  7. A film feliratos volt (francia és holland felirat egyszerre) és úgy tűnik, hogy a nézők nagy része nem is tudott angolul, mert legtöbbször nem akkor nevettek amir mondtak valamit, hanem amikor felirat megjelent ... érdekes volt számomra, mert - szerintem - elég jól lehetett értzeni azt a kevés és nem nagyon argós szöveget.
  8. A film végén nem álltak fel egyszerre és nem rohantak ki, hanem a végefőcím kb közepéig ülve maradtak ... és csak amikor a lámpákat felkapcsolták kezdtek el - kultúráltan - távozni.

Szóval ilyen itt ez a mozizás, ma is megyek, a "Wanted" című alkotást tekintem meg ... majd szólok, hogy milyen volt

Nincsenek megjegyzések: