2009. november 11., szerda

Blue Book stagiaire - preselection élmények

Munka közben ... - Katt a nagyításhozHétfőn, 11-én, magyar anyanyelvû jelentkezôk anyagait vizsgáltuk át 5 másik kollégával. A jelentkezôk az Európai Bizottság 5 hónapos gyakornoki programjában szeretnének részt venni, mely 2010 márciusában kezdôdik.
A koordinátor elmondása szerint 95-en jelentkeztek, melybôl kb. 50-60 ember kerül az adatbázisba (Blue Book) egy ország-lakosságszámot és jelentkezôszámot figyelembevevô súlyozás alapján. Természetesen a jelentkezôk közül csak azok esélyesek a továbbjutásra akik magasabb pontszámot értek el.

Értékelő lap / Evaluation form - Katt a nagyításhoz Ahogy említettem hatan voltunk a preselection bizottságban és minden jelentkezô anyagát két embernek kellett pontoznia a látható lap segítségével. Maximálisan 20 pontot lehetett adni, én - az általam pontozott 33 jelentkezô esetében - senkinek nem adtam 18 pontnál többet, de tudomásom szerint egyetlen hölgy kapott 19 pontot (másoknál). Sajnos volt jópár 5-7 pontos jelentkezô is, de tudok olyanról aki csak 3 pontot kapott.

Sok pontot kíváló érdemû egyetemi (MSc) diplomával, második diplomával, hat hónapos vagy hosszabb külföldi gyakorlattal, több nyelvvizsgával és ellenôrizhetô publikációkkal lehetett elérni. Sajnos volt olyan jelentkezô aki egy elégséges rendû fôiskolai diplomán kívül semmi mást nem tudott felmutatni, nem is kapott sok pontot.



Guidelines on preselection - KATT AZ OLVASHATÓ VÁLTOZATHOZ

Nincsenek megjegyzések: