2008. június 29., vasárnap

Egy kellemes vasárnap délután

Köszönet érte Krisztáéknak, akik meghívtak néhányunkat és rengeteg gyerekkel és nagyon finom vacsorával telt el a délután. A gyerekek nagyon évezték, sokat játszottak, Szabi pl. megtanult felmászni a kicsúszda létráján (nagyon ügyesen), és mi is jól éreztük magunkat.

Ezúton is köszönet a meghívásért és finom csilis babért! - melyről az alábbi (biztosan sokak által ismert) régi történet jutott eszembe és elő is kerestem:
----
Nemrégiben abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy bírónak választottak ki egy chili főző versenyen. Az eredeti bíró megbetegedett, az utolsó pillanatban én pedig pont ott álltam a bírói asztalnál és a sörös sátor holléte felől érdeklődtem, mikor felkértek. A másik két bíró (két indiai) biztosított róla, hogy a chili egyáltalán nem lesz erős, azonkívül ingyen sört kapok a kóstolgatás teljes idejére, tehát belementem.

Íme az értékelő lapok a versenyrol:

Chili #1: Manoj Maniac Mobster-Monster Chili-je
>1. BÍRÓ: Kicsit túl sok paradicsom. Nagyszerű zamat.
>2. BÍRÓ: Kellemes, sima paradicsom íz. Nagyon enyhe.
>3. BÍRÓ: Jesszusom, mi a pokol volt ez? Ezzel le lehetne szedni a megszáradt festéket az úttestről. Két sörbe került, hogy kioltsam a lángokat. Remélem ez volt a legrosszabb.

Chili #2: Applesamy Utánégető Chili-je
>1. BÍRÓ: Füstös, enyhe sertés beütéssel. Gyengén csípős Jalapeno íz.
>2. BÍRÓ: Izgalmas sült rostélyos íz, több paprika kellene bele, hogy komolyan lehessen venni.
>3. BÍRÓ: Gyermekektol távol tartandó! Nem vagyok benne biztos, hogy mit kellene éreznem a fájdalmon kívul. El kellett zavarnom két fickót, akik Heimlich-fogást akartak alkalmazni rajtam. Sürgősen több sört kellett hozniuk mikor meglátták az arcomon a grimaszt.

Chili #3: Farouk Híres Gyújtsd Fel Az Istállót Chili-je
>1. BÍRÓ: Kiváló, tüzes chili! Nagyszerű zamat. Több bab kellene bele.
>2. BÍRÓ: Bab nélküli chili, kissé sós, remekül használja a piros paprikát.
>3. BÍRÓ: Hívjatok szakembert, felfedeztem egy urániumszivárgást! Az orromban olyan érzésem van, mintha Domestos-t szipákoltam volna. Már mindenki tudja mi a dolga, hozzák a söröket, mielőtt meggyulladok. A pincérkislány hátba vágott, így most a gerincem a mellkasom első részében van. Az ábrázatom kezd igen ramatyul kinézni a sok sör miatt.

Chili #4: Barbu Fekete Mágiája
>1. BÍRÓ: Fekete bab chili gyakorlatilag bármi fűszer nélkül. Kiábrándító...
>2. BÍRÓ: Enyhe hárs íz a fekete babhoz. Köretként használható halhoz vagy egyéb enyhe ételekhez, nem igazan lehet chili-nek nevezni.
>3. BÍRÓ: Éreztem, hogy valami a nyelvemhez dörgölozik, de az ízét nem éreztem, lehetséges az ízlelőbimbókat kiégetni? A pincérkislány mögöttem állt a friss sör utánpótlással; az a 150 kilós lotyó egyre izgibbnek néz ki. Ez a nukleáris hulladék, amit eszem szintén. Nem lehet, hogy a chili fokozza a nemi vágyat?

Chili #5: Laveshnee Legális Ajak-Eltávolítója
>1. BÍRÓ: Húsos, erős chili. A frissen őrölt Cayenne bors tökéletes ízt ad. Igazán nagyszerű.
>2. BÍRÓ: Chili aprított sztékkel. Több paradicsomot még elbírna. El kell ismerni, a cayenne bors igen erős benyomást tesz.
>3. BÍRÓ: A füleim csengenek, a homlokomon izzadtság folyik és a szemeimmel már nem tudok fókuszálni. Elfingottam magam, négy ember mögöttem kórházi kezelésre szorul. A versenyző megsértodött mikor megmondtam neki, hogy a chili-je következtében agykárosodást
szenvedtem. A pincérlány megmentette a nyelvemet a vérzéstol azzal, hogy egy kancsóból sört öntött közvetlenül a nyelvemre. Azon gondolkozom, vajon le fogom-e égetni az ajkaimat. Nagyon
idegesít, hogy a másik két bíró folyton megkér, fejezzem be a sikoltozást.

Chili #6: Vera Világi Vegetáriánus Variácója
>1. BÍRÓ: Híg, de mégis erős vegetáriánus chili. Jól eltalált egyensúly a különféle erős paprikák között.
>2. BÍRÓ: Az eddigi legjobb. Agresszívan használ eros paprikát, hagymát és fokhagymát. Igazán nagyszerű.
>3. BÍRÓ: A beleim immár egyenes csövek gáz állapotú, kénes lánggal megtöltve. Összecsináltam magam, mikor fingottam és attól félek, hamarosan átégeti a széket. Úgy tunik senki nem tud megmaradni mögöttem, kivéve a pincérlányt, azt hiszem perverzebb, mint
gondoltam. Már nem érzem az ajkaimat. Kéne egy nagy fagyi, hogy kitörölhessem a fenekem vele.

Chili #7: Sugash Sikító Szenzáció Chili-je
>1. BÍRÓ: Közepes chili, túl sok konzerv-paprikát használ.
>2. BÍRÓ: Hát, hát. Olyan az íze, mintha gyakorlatilag az utolsó pillanatban beledobtak volna egy konzervnyi paprikát. Meg kell jegyezzem, aggályaim vannak a 3-as számú bíróval kapcsolatban. Úgy tunik egy kissé csalódott, mivel folyamatosan durván káromkodik.
>3. BÍRÓ: Valaki tehetne egy gránátot a számba, kihúzhatná a biztosítótűt, és én az égvilágon semmit sem éreznék. Az egyik szememre megvakultam, és a külvilágnak olyan hangja van, mintha minden rohanó vízbol állna. Az ingemet teljesen beborítja a chili, ami észrevétlenül kicsusszant a szám szélén. A gatyám tele van, így legalább passzol az ingemhez. Legalább majd a boncolás során tudni fogják, mi okozta a halálomat. Úgy döntöttem abbahagyom a lélegzést,
mivel túl fájdalmas. Francba vele, oxigénhez úgysem jutok. Ha levegőre lesz szükségem, majd szippantok a hasamon lévo 10 centis lyukon keresztül.

Chili #8: Hansraj Hegyi Szent Chili-je
>1. BÍRÓ: Tökéletes befejezés, ez egy jó ízű chili, mindenki számára biztonságos, nem túl erős, de pont elég fűszeres ahhoz, hogy észrevetesse magát.
>2. BÍRÓ: Ez az utolsó darab egy jó, kiegyensúlyozott chili, nem túl erős és nem is túl enyhe. Sajnálattal láttam, hogy nagy része kárba veszett mikor a 3-as számú bíró elájult, leesett a székőol és magára rántotta a chilistálat. Nem biztos, hogy túléli. Kíváncsi lennék, mit szólt
volna egy igazan csípős chilihez?
>3. BÍRÓ: Nincs feljegyzés...

-----
+ + + + BÓNUSZ VIDEÓ + + + +

Geri próbálkozott Ádám gördeszkájával is, ime a video: http://www.taxud.net/rec/gerideszka.wmv
[5,8 MB / 6'32" / 384×288 - 12fps] <- bocsi, de csak a mobillal rögzítettem, a minőség nem éppen HD, de azért felismerhető ...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megnéztem a videókat, fantasztikusan jók! A Geri-deszkás pedig teljesen szuper! Nagyon ügyes kissrác. Sok puszi: J