2009. december 20., vasárnap

Helyzetjelentés - mert helyzet, az van

Íme, így néz ki most az utca előttünk:



A hó szakad, már legalább 5-6 centi esett, ami talán nem tűnik soknak, de itt olyan mintha 50 centi esett volna. Nincs semmiféle takarítás, sózás, szerintem tuti, hogy nem lesz a gyerekeknek holnap iskola. Bal oldalon van a home-made sózógép, ami pénteket tűnt fel az utcánkban, ma még nem volt se híre, se hamva.

A Le Soir szerint a reptér 11:00 órakor bezárt, a 7,5 tonna feletti járműveknek megtiltották a közlekedést (ami már csak azért is érdekes, mert holnap nem tudom, hogy a boltokban miként lesz áru), bővebben, franciául: "La Belgique sous la neige, à l’arrêt".

A közlekedés egyébként országosan elhalóban van, a vasút nem nagyon jár, a tömegközlekedés a városban szintén kiszámíthatatlan. Az országo helyzetről nagyon jó áttekintést találtam a Le Soir oldalán: trafic.lesoir.be, ilyen képet kap aki odakattint:
trafic.lesoir.be

Mindenestre megnéztem most (14:14) a Bizottság és az iskola oldalait és semmi nem utalt arra, hogy holnap bármi is elmaradna ... de szerintem iskola biztos nem lesz. Hogy miként jutok el a munkába, az meg majd holnap reggel kiderül :)

Nincsenek megjegyzések: