2009. december 17., csütörtök

Kemény belga tél

Ahogy a korábbi bejegyzésben is irtam, beköszöntött a hó Brüsszelben. Annyira készületlenül érte az ittenieket, hogy a közlekedés szinte teljesen összeomlott délutánra, talán csak a villamosok és a vonatok (meg a metró) volt képes többé-kevésbé működni.

Az autósok teljesen becsődöltek: egyrészt amúgy is igen bénán vezetnek itt az emberek, másrészt alig használnak téli gumikat, harmadrész pedig egyáltalán nem úgy tűnik, hogy tudnának csúszós úton vezetni. Imola rengeteg elcsúsz
s, elfordulást, összecsúszást látott délután és nem is mert (helyesen) autóval hazajönni a suliból. Nemrég sétáltam el az autóért, baj nélkül hazaértem, bár én azért tudom, hogy milyen havas úton vezetni, meg forgalom sem nagyon volt.

Viszont az iskolabuszok teljesen "fejreálltak", ha nem is szó szerint, de most (20 perce) tette közzé Kivinen igazgató úr, hogy két járat (Waterloo felé, kb 20 kilóméter tőlünk) még mindig nem fejezte be az útját! Azaz több mint hat órája úton vannak a buszok. Ezért, a "súlyos" helyzetre való tekintettel a holnapi tantás elmarad, az iskola zárva lesz. A közlemény képe alant (angolul), katt a nagyitáshoz.

Kari Kivinen, iskolaigazgató közleménye

Én szabin leszek holnap, de azért csalódott vagyok, mert holnap kilenctől lett volna Geriéknél a karácsonyi ünnepség, Panniéknál meg négytől ... gondolom azok is elmaradnak, pedig a gyerekek készültek, a szülők készültek ... azt hiszem, hoyg már csak jövőre kerül sor az ünnepségekre, hiszen a jövő héten csak két nap lesz iskola.

Nincsenek megjegyzések: