2009. december 1., kedd

Kőkemény télapó

Az alábbi történetet a "magyarlista" segítségével osztotta meg egy szülő, én pedig veletek:

"Kedves Szulok!

Brusszelben most mindenfele a telapot unnepelhetik a gyerekek. Csak figyelmeztetnelek titeket, hogy gondosan nezzetek utana a programnak, mert talalhattok a gyereknevelesi kulturanktol nemikepp idegen torteneteket is.
Mi tegnap besetaltunk ket es hat eves gyermekemmel egy Szent Miklosrol szolo babeloadasra, ami meg az erosebb idegzetu szulok kedelyet is erosen felborzolta, mert a feny-hang es egyeb effektusokkal megturbozott eloadas, beillett volna egy igazi horror tortenetbe.
Az onmaganak gyanusan dunnyogo gonosz hentes marionett figuraja, aki egyfolytaban rozsaszin puha husikat emleget es a szomszed hentes termekeivel szemben nem birja a versenyt, ugyanis nagykesevel lemeszarolja a hozza betero harom testverket akik ejjeli menedeket keresnek. Bar a tortenet masodik felvonasaban jon Szent Miklos, aki Joisten szerepeben tetszelegve feloldozza a hentest bunei alol es feltamassza a harom gyereket, akik megjegyzem het evig fekudtek "mely alomban" a hentes otthonaban, azert nincs a vegen igazi katarzis..

A darab cime: "La légende de Saint-Nicolas" es a Theatre Royal de Peruchet-ben jatsszak."

És ezek után csodálkozzon a világ a Marc Dutroux vagy Pándy András ügyén Belgiumban ...

Nincsenek megjegyzések: