2010. március 9., kedd

Sokkoló: gyilkosság a Uccle-ban (pénteken)

Ma hallottam csak, hogy pénteken 14:40 körül két fiatalember (Isham El Gaabouri [24 éves] és Hassan E. [20 éves]) megkísérelte kirabolni a Vanderkindere utcán lévő ékszerboltot egy játékpisztollyal. A tulajdonos felesége volt a boltban. sikerült férjét risztani, aki egy valódi fegyverrel jött le az emeltről a boltba. Isham és Hassan lefegyverezte a tulajdonost, saját pisztolyával súlyosan fejbeütötték, kifosztották a boltot, elvették a tulajdonos fegyverét és menekülni kezdtek.

Mivel nem volt járművük, egy arra közlekedő 46 éves hölgyet megállítottak a Vanderkindere téren és el akarták venni az autóját. Mivel a hölgy Isham E. szerint túl lassan szált ki az autóból, közvetlen közelről fejbelőtte (tarkón). Az autó tulajdonosa pár percen belül elhunyt.

A lövéseket hallva két  gyalogosan járőröző rendőr a helyszínre futott és látta, hogy két alak egy közeli házba fut be. A ház bejáratánál megtalálták a fegyvert és rablott ékszereket. A két tettest elfogták.

Az ügyész "fegyveres rablás" és "lopást előséegítő gyilkosság" vádakat emelt ez elkövetők ellen. Isham E. büntetlen előéletű, állítólagosan a brüsszeli közlekedési vállalatnál biztonsági őrként dolgozik, Hassan E. fiatakorúként kissebb súlyú búncselekményeket követett el, de mindketten rendelkeznek munkával.

Az elhunyt áldozat három gyeremek édesanyja.

Uccle polgármestere (Armand De Decker) a börtönök zsúfoltságát is okolja a bűnözés növekvő volta miatt. Elmondása szerint a bíróság 24 órán belül szabadon engedi az autórablókat (car-jacking) és táskarablókat, a helyhiányra hivatkozva.

------- UPDATE 2010.03.09 10:28 -------

Isham E. elmondta a megölt hölgy édesapjának a börtönben, hogy véletlenül ölte meg Frédérique Levêque asszonyt, a fegyver magától sült el a kezében, nem akart rálőni.

A megölt asszonyt három gyermeke gyászolja, két fia Maxime [18], Julien [15] és leánya Margaux [12].

Levêque asszony búcsúztatása szombaton lesz Braine-le-Château-ban.

Nincsenek megjegyzések: