2010. március 21., vasárnap

1890 € / óra - vízvezeték szerelés Brüsszelben

Szó szerint tíz perces munka volt: a konyhai lefolyó bűzelzárója meglazult ismeretlen ok folytán és szivárgott a víz.

Imola ma délután fedezte fel és egyből riasztottam Borz urat, a főbérlőnket, aki elintézte a dolgot annyival, hogy odabasz*tt néhányat a csőre, megállapította, hogy már szorul és nem nagyon szivárog, javasolta, hogy tegyünk oda valamilyen edényt ...

Számunkra ez nem volt elfogadható megoldás, ezért kértem, hogy hívjon egy gyorsszolgálatot, vagy valamilyen vízvezetékszerelő majsztrót. Mondta, hogy a gyorsszolgálat nagyon drága, de holnap 8-kor hívni fogja a szerelőjét, aki lehet, hogy hétfőn vagy kedden jön is ... majd elment.

Még ez sem volt nekünk elég jó (kezdhettek felszisszenni) és megnéztem az interneten, hogy mik a lehetőségek. Találtam is egy SOS Expressz nevű céget, akik mindent vállalnak, szóltam nekik (0493/50.50.50) 14:30-kor. Azt mondta a tökéletes angolsággal bíró diszpécser, hogy 15:15-re itt a mester. Hát nem jött 45 percen belül, de ez nem furcsa itt egyáltalán. 16:05-kor jött, szétszerelte a szifont, összerakta, nem szivárgott tovább, mindenki örült. Illetve én addig amíg ki nem számolta, hogy a vasárnap miatt 314 eurót kell fizetnem, a számlát majd emailen kapom ... B**DMEG: 81.000 forint (baráti árfolyamon) a szifon szétszedéséért / összerakásáért!!! Majdnem 2000 eurós órabér!!! - 16:15-kor már nem volt sehol ... érthető :) - a kondíció-lista it van bal oldalon. Katt a nagyításhoz.

Várom a számlát.

Mindenesetre a művelet előtt beszéltem a biztosítóval (ING 02/550 06 00) ahol azt mondta az ügyintéző, hogy hívjam a mestert nyugodtan, kérjem a számlát és a számla fénymásolatával menjek a bankfiókba ahol egy négypéldányos bejelentő kíséretében adjam le nakik és majd megtérítik ... hát, vannak kétségeim ... szerintetetek?

Persze annak idején volt már 60 eurós peremillatosítónk is ... :)

Nincsenek megjegyzések: