2010. szeptember 7., kedd

Thor a hadisten és 2 tonnás doboz az űrben

Itt balra látható az a 2 tonnás doboz az űrben, melyet az utóbbi napokban intenzíven kerestem és ma este végre sikerült Imola segítségével megtalálnom.

Igen, jól gondoljátok a nyugat 0,8 fokra található geostacionárius pályán (állandó helyen) álló, kb. 38 ezer kilóméterre lévő dobozt kellett megtalálnunk ahhoz, hogy a tévé továbbra is elérhető legyen, mivel az UPC levonul az eddig használt ASTRA műholdakról.

Íme a két THOR műhold "lenyomata" és néhány adata (katt a nagyításhoz):


Nem sikerült volna a műholdak belövése, ha T.Attila segítsége nélkül sem, aki volt kedves kölcsönözni a 80-as tányérját, melyet már nem használ (mivel 110-esre váltott), és a legfőbb akadály leküzdése az volt, hogy megtaláltam (nagynehezen) a qrva UPC-és vevőegységben azt a manüpontot (valahol az ötödik szint mélységében), melynek segítségével megértettem a dekóderrel, hogy az ASTRA helyett a THOR jeleit vegye alapul. Így aztán Thor isten híres kecskéi (melyek a harci szekerét húzzák) már nálunk dobognak.

----------------------------------------

De a fenti események csak az estére tartoznak. A nap hamar eltelt. A srácok iskolában voltak, busszal mentek, busszal jöttek - ügyesek voltak. Sokat meséltek a napjukról. Szabi is volt oviban.

A reggeli buszozás még finomításra szorul, mert nem jött a megadott idpben (7:37) a busz, de szerencsére jött a tavalyi (Misel) a 47-essel (7:45-kor) és integetésünkre felvette és elvitte a srácokat. Délután már pontosak voltak, 13:00 óra előtt le is szálltak, Imola várta őket.

Nincsenek megjegyzések: