2010. szeptember 26., vasárnap

Pannival az ügyeletre mentem

Várakozás
Reggel elment Imola a két naggyal az uszodába, kicsit gyakorolni. Rendben meg is jöttek tíz óra körül, minden rendben volt, bár Panni fájlalta a nyakát.

Aztán egyre jobban lezdte fájlalni, minden mozdulatra felszisszent, meg egyéb hangokat adott ki fájdalmában, így aztán ebéd helyett, egy óra körül úgy döntöttünk, hogy bemegyünk a Cavell-be, az ügyeletre.

Sajnos, már visszajáró vendégként, jól ismertem a járást, de igencsak meglepődtem, hogy mennyien vannak. Egy kisbabás párt magunk elé is engedtünk, de aztán a váróban felfedeztük, hogy van még legalább 3 másik egy éven aluli kisgyermek a szüleivel. Igazándiból nem látszottak különösebben betegnek, valószínűleg lázasok lehettek (és első gyerekek) így a szüleik elhatározták, hogy bejönnek valük a kórházba.

Vártunk legalább két órát, ami elég eseménytelenül telt: Panni játszott a telefonomon, én pedig hol szundikáltam, hol Panninak válaszoltam a kérdéseire. Még Chanourri doktort is láttam, aki annak idején vizsgált meg, amikor a dobhártyám perforálódott.

Aztán jött végre egy szimpatikus doki, de egy másik váróba vitt csak minket és mondta, hogy elnézést kér a várakozás és a helyszín miatt, de nagyon sokan vannak és minden vizsgáló foglalt (pedig tudomásom szerint van legalább 4 vagy 5). Megnézte Panni nyakát és megállapította, hogy izomhúzódása van. Itt és itt is van néhány jó leírás magyarul. Itt meg egy rövidke videó, hogy mennyi izom is van a nyakban és hányfelé is kapcsolódnak:


Gallérral
A lényeg az, hogy Pancsi kapott egy gallért a nyaka rögzítéséhez és ezenkívül csak azt mondta a doki, hogy fájdalom csillapításra (amennyiben szükséges) használjunk Nurofent. Ennyi.

Na meg persze tartózkodjon minden erőltetéstől, így aztán a holnapi és csütörtöki úszás már biztosan kiesett, a pénteki tesi óra szintén. Hogy a jövő hétre mennyi marad a húzódásból, az még nem látható előre, de reméljük, hogy a gallér és a pihentetés megteszi a hatását.

---------------------------------------------

Ja, és persze majdnem lemaradt a tanulság: NE FELEJTSETEK EL BEMELEGÍTENI MIELŐTT BÁRMIBE KEZDTEK.

Ime itt egy 3 perc 45 másodperc hosszú program, melynek a neve "Mobility":



Persze, utólag már könnyű okosnak lenni ...

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jobbulást kívánunk! Sok puszit küldünk! Én is igyekszem mindig bemelegíteni, és tényleg egy 3 perces program tökéletes. Amúgy aki irodai munkát végez, annak is rendszeresen kellene végezni átmozgatást. Puszi: a szolnoki alvóktól is! J

Névtelen írta...

ne nurofent - tönkreteszi a májat.
aszpirint - az gyulladáscsökkentő is.
Ja és vegyél B-vitamin komplexet - az lazítja az izmokat