2010. szeptember 6., hétfő

Visszaszámlálás vége

Ez volt az utolsó szünnapunk, sok minden történt ma is:

Szabi oviba ment ma (igaz csak délelőtt), de rögtön otthagyott minket és ment az új csoportjába Dominique-hez. Tele volt mesével mikor mentünk érte, ugyanis voltak ma tornázni és tetszett neki nagyon.

Voltam a dokinál, megint megvizsgált és azt mondta hogy megkésel 16-án ... 21-én kell visszamenni hozzá, akkor tervezi kivenni a vattacsomót majd az orromból. Gerivel együtt megyek majd, neki az orrmanduláját fogja megnézni, ugyanis azt mondták Debiben, hogy túl nagy az orrmanduklája és ki kell vágatni.

A doki után az uszodában találkoztunk Imolával, Pannival és Szabival - ők ugyanis a suliban voltak a tájékoztató napon.

Az usziba menés célja az volt, hogy a nagyok részt vegyenek a szintfelmérőn, ugyanis hetente kétszer úszni fognak (hétfő / csütörtök 17:50 - 18:15). Az oktatás nem éppen olcsó (120 €/gyermek/trimeszter) viszont az Európai Iskola által végzett tragikusan alacsony szinvonalú úszásoktatás (korábbi bejegyzésem) helyett mindenképp szerettünk volna valamit találni a közelben.
Kapóra jött a lehetőség az LSC-től (http://www.lsc-natation.org/) - csak egy kicsit visszatérve az úszásoktatás színvonalára: Panni három év iskolai úszás"oktatás" után ugyanúgy "C" besorolást (kb. "teljesen kezdőnél valamivel fejlettebb") kapott mint Geri, aki mögött csak egy év van ... Januártól - terveim szerint - én is beiratkozom úszásra ... aztán majd Szabi is következik.

A nap eseménye az is, hogy sikerült elérnem az autókereskedést, és szombaton megyünk Gentbe és ha tetszik akkor megveszzük a képen látható Peugeot 1007-est.

Jön az esős idő, a gyerekeket is kell majd hurcolnunk sokfelé és lusta vagyok a tömegközlekedéshez nap mint nap ... remélem beválik.
Egyébként használt (mint ismeretes, ezt a modellt már nem gyártják), 2007. március 11-én állta forgalomba, 1,4-es dízel, 11500 kilómétert futott és még egy év garanciát is ad rá a kereskedő. Szép fekete. Viszont csak négyüléses, szóval családi, távolsági autózásra nem lesz használva.

Ime az eredeti Totalcar vidó a tesztről:

Döbbenetes látni, hogy 2005-ben 3,5 milla volt ... most ideadják 8000 € alatt ...

Holnap már a nagyok is suliba mennek - busszal mennek és azzal is jönnek. Ebben az idényben - terveink szerint - többet fognak buszozni, kell, hogy egy kicsit szokják az önállóságot (Panni már igencsak igényli).
Holnap becipelik a könyveiket is a suliba ... :)

Na, megyek aludni, húzom fel az órát 6-ra, mert holnap már mindenki megy a dolgára.

Nincsenek megjegyzések: