2010. szeptember 25., szombat

eBay.be siker

Szeretném minden kedves olvasóm figyelmébe ajánlani az íbéj kiváló lehetőségét arra, hogy megszabadulhassanak mindazon dolgoktól, melyekre már nincs szükségük.

Samsung P1253
Nekünk speciel a 3 éves mosógépünk volt az, amire nem volt már szükségünk, mert bár kíváló szerkezet volt (Samsung P1253), de sajnos hiába volt takarítgatva, beletelepedett a gépbe valamiféle penészgomba szerűség, mely sem ecet sem más hatására nem jött ki. Szerintem valami komoly tervezési gond van a szerkezettel, de lehet, hogy egyszerűen csak direkt ilyenre csinálták meg a mérnökök, azaz a tervezési cél az volt, hogy az anyag bírja sokáig, de a használónak legyen elege a gépből 2 év után és vegyen egy újat.
Az is igaz, hogy a három éppen felnövekvő gyermek mellett nagyon sokat is volt használva a gép, lehet, hogy heti egy mosást gondoltak Koreában, de nálunk ment hetente legalább 3-4 alkalommal a gép.

Így aztán tanakodtunk és elhatároztuk, hogy az "öreg" penésztalicskától megszabadulunk, viheti aki akarja, akár ingyen is, hátha máshol jobban beválik, ha hagyják hetente kiszáradni egyszer legalább. Ingyen mégsem adtuk oda, ezért az alábbi hirdetést töltöttem fel a helyi licitálós oldalra:
eBay.be hírdetésem (katt a nagyításhoz)
Mint látszik, 50€ volt az ár, melyen elkelt. Igazság szerint 45 euróról indítottam a licitet és 50 euróban határoztam meg az azonnali megvételi lehetőséget, de nam töltött a hírdetés 3 órát sem a placcon, lecsapott rá egy hölgy Wavre-ből (kb. 30 kilóméterre van tőlünk). Valószínűleg nagyon kedvező lehetett az ár, mert egy ugyanilyen készülék 170 euróért kelt el (itt a link) - mielőtt mondanátok, hogy hüje vagyok, kéretik figyelembe venni, hogy csak most találtam meg ezt a hírdetést, és előtte csak egy olyant láttam, ahol egy egyévest kínáltak  200 euróért (de még nem ment el - itt a link). 

Na mindegy*. A lényeg az, hogy számos telefon lebonyolítása után végre ma megjött jawed13 (a vevőnk) két embere és elvitték a régi gépet.

Délelőtt így a programunk az volt, hogy pótoljuk a gépet és sikerrel jártunk a Media Marktban, meg lett az új - szintén koreai - szerkezet, egy LG DD147MWWB.

Nagyon csendes (már kipróbáltuk), mivel közvetlen meghajtású a motorja (DirectDrive) nincs áttétel semmi, egy úgynevezett "inverter" van benne, mely a hálózati váltóáramból egyenáramot készít, és azzal már egyszerű szabályozni a forgatás sebességét. Legalábbis konyhanyelven ez a lényeg, de ha valakit jobban érdekel az inverter mibenléte, elolvashat mindent a Wikipédián.

Viszont ami szintén a mai nap érdekessége, hogy nem a MediaMarktban kezdtünk, hanem a METRO-ban (aminek itt "MAKRO" a neve) és közvetlenül a mosógépek mellett fedeztük fel ezt a fotelt (itt jobbra).

Mint láthatjátok volt rajta egy A4-es lap feltűzve. Ha a képre kattintotok, a lap tartalma jön be olvashatóan. A lényeg az, hogy utolsó darabként 349 euróról KILENCNVENKILENC euróra volt leértékelve. A szakértő szem hamar felfedezi azt is, hogy beépített lábtartója is van, szóval ideális a tévé előtti szunyókáláshoz :) Nem tudtuk otthagyni. Így aztán megrendeltük, mint kiderült, még hat darab van raktáron, és értesítenek majd, ha mehetünk a mi példányunkkért. Már nagyon várjuk.

----------
*Ja, ha valaki be akar szállni a balekvagy-kórusba, annak szívesen felajánlom, hogy a következő üzleteinknél járjon el képviselőnkként, övé az ár 50%-a ha kétszer drágábban veszi meg a meghírdetettnél, de amint meg akarunk szabadulni valamitől azonnal (max. 5 napon belül) el kell vinnie a cuccot és ideadni a pénzt.

Nincsenek megjegyzések: