2011. május 4., szerda

Cipővásárlás belga módra (vagy csak engem üldöz a balszerencse?)

A képen látható NIKE FREE RUN+ 2 cipőt sikerült kinéznem ma az utca végén található sportboltban. Mint utólag kiderült ez valami új model lehet (nem igazán értek hozzá), de tetszett a színe (tudom, amatőrség szín alapján választani), meg az egész cipő, szóval a mintadarabbal a kezemben várakoztam egy szabad eladóra, majd 3-4 perc után, sikerült megkérdeznem, hogy a kiállított 45-ös méretnél van-e kisebbük.

Az eladó köszönés nélkül csak annyit mondott, hogy "Menjen a másik boltba (Go to the other shop)" - amit nem igazán értettem először, most elküld, vagy hagyjam békén, van nincs ilyen, vagy mégis mi.

Értetlenkedtem hát egy kicsit, hogy kiderítsem, hol is van a másik bolt és sikerült kihúznom belőle, hogy a kettővel arréb lévő szomszédos üzlet is hozzájuk tartozik, és ott találhatok más méretben ebből a csukából.

A másik boltban sikerült kapcsolatot teremtenem az eladóval, bár nem volt könnyű, de nem volt rajtam kívül senki a boltban, szóval 2 perc után muszály volt neki foglalkozni velem. Hozott is egy 43-as cipőt, de az nagyon passzentos volt, így kértem, hogy hozzon egy nagyobbat. Ekkor egy ezüst színát hozott, ami méretben már sokkal jobb volt, de a színe (tudom, nem a szín számít, de 110 € kifizetésekor már azt is szeretném eldönteni) nem tetszett. Kértem, hogy feketét legyen kedves, amire kihozott egy tök más modelt, fekete-narancs színekben, ráadásul a talpa középen tökre el volt vékonyítva - valami nagyon profi futócipő lehetetett - ami sokkal kényelmetlenebb volt az általam kinézetnél. Mondtam is, hogy ez nem kell, inkább az általam kinézettet hozza végre. "Az itt most nincs, de talán van a másik boltban, megnézem" - mondta, amit örömmel fogadtam. További örömre adott okot, hogy közölte, hogy igen, ott van a másikból, adjam meg a telefonszámom és felhív, ha megjött a cipő. Ennek nem örültem annyira (nem szeretem "széthagyni" az adataimat) és mondtam, hogy inkébb visszanézek, mikor jöjjek? Amikor közölte, hogy valamikor a jövő hét elején, mondtam, hogy hagyjuk inkább. Értetlenül nézett rám és kérdezte "Miért? Ennyire sürgős?" csak annyit mondtam, hogy egy hét alatt biztosan találok máshol olyan cipőt ami megfelel és azt gondoltam közben, hogy ilyen céggel nem szeretnék vásárlói kapcsolatban lenni, ahol sok pénzért várakozást és bizonytalanságot kapok, holott csak egy vacak cipőről van szó ...

Nincsenek megjegyzések: