2007. december 3., hétfő

Nemzetközi jog: 5, szakdoga bírálat: 5

Szóval ma Pesten vagyok. Mivel az álligon ma nem mulasztható konzultáció van, ahol egy nyugdíjas KBH (Katonai Biztonsági Hivatal) alezredes arról tart előadást, hogy milyen is az opeartív munka, illetve, hogy mennyi veszély is les ránk, fináncokra, hivatásunk jogszerű gyakorlása során.

Tulajdonképpen nagyon érdekes amit Béla bácsi mond (vagyis, inkább mesél) bár az a benyomásom, hogy ha jobban megfigyelem, akkor tulajdonképpen nem mond semmit azon kívül, hogy vigyázzunk, nehogy behálózzon az alvilág. Sajnos, azt hiszem, hogy igaza van, remélem, hogy sikerrel jár - talán megfogadják egypáran a kollégák közül mindazt amit próbál Béla bá elmondani. 
Attól tartok, hogy sokan lesznek olyanok, akik komolytalannak gondolják és elfelejtik az elmondottakat, pedig az öregnek igaza van - szerintem.

Viszont az egész napos, kötelező konzultációt követően a nemzetközi jog vizsgára is sor került ma. K. ezredes 20 kérdéses tesztet osztott ki, mely mindenkinél ugyanazokat a kérdéseket tartalmazta, plusz a zsúfoltságnak köszönhetően igencsak csapatmunka volt a kitöltés. 
Nos, én nem vettem segítséget igénybe a kitöltéshez, és jeles eredményt értem el. 
Viszont azt eléggé  elszomorítónak tartom, hogy számos kolléga nem tudta azt, hogy az EU költésgvetésének legnagyobb része mire fordítódik (természetesen a Közös Agrárpolitikára), mi az integrált tartifa rendszerénak rövidítése (TARIC), melyek a "négy fő szabadság"-ok az EUban (tőke, szolgáltatás, személyek, áru szabad áramlása) més még számos ehhez hasonló elemi szintű szakmai és/vagy általános EU ismereteket.

Viszont más jó dolog is történ, jelesül (értik, ugye? "jelesül"!) az, hogy kiosztották a szakdolgozat bíralati lapokat és a szakdolgozatomra, jeles érdemjegyet kaptam. Ha visszatérek Brüsszelbe, bescannelem és közkincsé teszem a bírálatot ...

Nincsenek megjegyzések: