2007. december 25., kedd

Karácsony 2007

Ez itt a Karácsonyfánk
Szóval, érkezésünk után szinte azonnal bevetettük magunkat Imolával a magyar rögvalóság üzleti dimenziókapujába és elmentunk mindenféle viczketvaczkot beszerezni, amit még nem tudtunk ... rengeteg mászkáltunk 22-én és még 23-án is, közben a nagyszülők (és Peti) vigyázták és szórakoztatták a gyermeket.


22-én megvettük a fánkat is Petivel és Gerivel (9000 Ft-ot kértek érte ... basszus, szívtam a fogam, tudva, hogy január másodikán de legkésőbb harmadikán, már a kuka mellett lesz ...). Szerintem csinos fa volt, bár alacsonyabbat szerettünk volna, de majdem kétméteresre sikerült. Az alacsonyabbak nagyon nyominak néztek ki.

24-én délelőtt feldíszítettük a fát a gyerekekkel (kivéve Szabi) a fát - bár az igazság az, hogy Imola volt a "főkonstruktőr", azaz nem csak a díszítést végezte, hanem igyekezett Pancsit és Gerit (főleg Gerit) kordában tartani, hogy nem mindent egy ágra pakoljon csupán ...

Sajnos 24-e délelőtt nagyon rossz hír érkezett Nyíregyházáról: Anyu kiment megetetni Lidit és a jeges garázsfeljárón úgy elesett, hogy eltört a bokája. Mentő vitte be a kórházba, ahol még aznap délután meg is műtötték. Három csavart kapott a bokájába.

Így aztán az ajándékozás elég szomorúra sikerült. Megebédeltünk, és 14.00 óra körül sor került Jézuska eljövetelére, és én elhúztam Nyíregyházára vonattal Anyuhoz a kórházba, illetve, hogy elhozzam Katimamát Anyu kocsijával, hogy ne töltse Mama a Szentestét egyedül Nyíregyházán. Szegény Anyu.

A gyerekek rengeteg ajándékot kaptak, Pancsival megpróbáluk összeírni, de szerintem mindketten legalább vagy 10-15 izébizét, kisebbet-nagyobbat besöpörtek ... nagyon örültek mindennek.

Sajnos a Nagyszülők és Peti ma délután már vissza is mentek Debibe ... nagyon jó volt, hogy itt voltak, sokat segítettek és jó volt látni őket. Hozzátartozik az eseményekhez az is, hogy Peti valami betegséget szedett össze és volt olyan nap, amikor többet alud és feküdt mint Szabi ... de szerencsére már jobban lett.

---------------------


Az egészségüógyi helyzethez az is hozzátartozik, hogy Pancsi is hányt vagy kétszer háromszor az ünnepek alatt, úgy tűnik, hogy Geri vírusát kapta el, és Szabi is tiszta takony volt egy csomó ideig. Nem segített rajta csak az orrszívóporszívó és kapott egy csomó homeo bogyót is ... ráadásul a nagyok vírusa olyan jóra sikeredett, hogy Geri és Pancsi szinte fehéret kakált vagy három napig ... szerencsére már az is elmúlt.

Nincsenek megjegyzések: