2007. december 22., szombat

Utazás

SABENA Avro RJ85
Egy teljesen ilyen - még SABENA festést viselő - AVRO RJ85-össel sikerült hazajutnunk eseménytelen utazást követően.


Persze hozzátartozik az is az igazsághoz, hogy az eredetileg kitűzött 8.05-ös indulás helyett igen komoly késéssel 9 után szálltunk csak fel. A magyarázat annyi volt, hogy a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt le kellett engedni valamennyi üzemanyagot a gépből és valóban ott is volt a tűzoltó és a tartálykocsi is, de eléggé elszöntyögtek vele itt a reptéren ... bár lehet, hogy bármely másik reptéren eléggé elszünytügtek volna, elvégre egy járó motorú közlekedési eszközből lefejteni üzemanyagot nem mindig jót jelent az álmoskönyvek szerint ...


A 85 hely szinte mindegyike tele volt, nekünk négy hely jutott, mert Szabi ölbenutazó lehetőséget kapott ... kb. végig Imola ölében is volt. A híres speciális hely az oxigénmaszk miatt, szerintem egy bővérű átverés csupán ... egyáltalán nem túnt olyannak a 16. sorban lévő hely ahol spéci maszk lenne, főleg azért mert máshol is utazott egy csomó ölbegyerek és összevissza ültették őket. Valószínűtlennek tartom, hogy a repülőgéptervezők direkt összevissza helyezik el a kettős maszkokat, bár belgaországban a belgák mindig belgául viselkednek - viszon ezt a gépet (elméletileg, illetve amig a kínaiak nem csinálnak többetjobbat) angolok gyártják.


Gerike kicsit szájhős volt a földön, egyre csak repülni szeretett volna, aztán a gépen - felszálláskor és leszálláskor is - inkább elhúzta a sötétítő műanyagot, ahogy a képen is látszik :)


De nagyon aranyosan és jól viselték az utazást, Pancsit teljesen semlegesen érintette, kiválóan elfért a székében, vidáman beszélgetett, nézegette az újságját, és Geri is feloldódott a repülés közben.

Ferihegyre érkezvén sikerült egy olyan ZónaTaxit fogni ahova aránylag jól befértünk - bár a Zafirában Pancsinak a bőröndök mellet, lehajtható ülésen kellett utazni, amin kicsit megütközött, de nem zavarta különösebben.

A késés miatt csak 12.00 körül értünk haza, ahol - hála a nagyszülőknak - már várt a finom leves és az ebéd!

Nincsenek megjegyzések: