2009. március 27., péntek

Mondd, Te kit választanál?

Komolyan mondom, hogy innen a távolból nézve az otthoni híreket a kormányfőizéről (nem tudom, hogy akkor ez most végülis micsoda, válság, helyzet, probléma?), szóval innen nézve nagyon tragikomikus érzetet keltenek az újabbnál-újabb változatok.

Tragikus, mert azt hitetik el az emberekkel, hogy tipródás van, meg lázas keresgélés, meg jóakarás, meg komolyan dolgoznak a megoldáson, fogy az idő, de nem adják fel, mindent megtesznek értünk. Pedig a valóság pont az ellenkező. (csak az emberek szívesebben hisznek a fülüknek, mint a szemüknek, azaz jobban elhiszik azt amit mondanak nekik, mint amit megtapasztalnak, mert biztosabbnak hiszit azt amit más megtapasztalt, magukban - sokan - kevésbé bíznak, mint másokban akik [viszont kihasználva ezt] félrevezetik őket).

Szóval szerintem egy nagy hétméteres lóf***t van keresgélés, meg lázas kapkodás, akkor amikor Ibolya bemondta Lajost, már már megvolt a forgatókönyv, de lehet, hogy már akkor lepacsizták az egész szcenáriót amikor úgynevezett kisebbségi kormányzásba kezdve elindult az egész ámokfutás. Közben meg a (politikai jelző nélküli) polgárok ráfaragnak, nem kicsit, nagyon. Reggel, délben és este.

De már olyan szintre jutotak a mókában, mint mi annak idején a koliban a Rádió Gyagya műsora közben, azaz már csak puszta elmevadságból igyekeztünk tesztelni, hogy mi a határ, mi az amit még megtehetünk, mert tudtuk, hogy megtehetjük. Egyszerűen nem tudok másra gondolni akkor, amikor azt látom a hírekben, hogy egy olyan ország állampolgára kerül javaslatra, melynek országa a magyar köztársasági elnök repülőgépének nem ad leszállási engedélyt, majd az elnök konvoját feltartóztatják az államhatáron és alaposan megvizsgálják ... és az emberek ezt beveszik kanyar nélkül, a köztársaság külügyminisztériuma nem hívja be a nagykövetet és nem üvölti le a fejét ... ez nem lehet komoly, ez már csak vicc lehet.

De ha már a tragédiából a komédiai vonalra megyünk át, akkor engedtessék meg nekem is, hogy néhány javaslatot tegyek, ki is legyen a miniszterelnök. Javaslataim nem tükröznek semmilyen sorrendet, bármely jelöltem - támogatás esetén - legalább olyan jó munkát végezne, mint ... (és itt had ne mondjak neveket).

Szóval:

Magdi Anyus

Most úgyis felszabadul, a hírek szerint kilép a BK-ból, szóval ráér takarítani, rendet tenni.








Miklós

Az ügyvezetést leadta (mint Feri - lehet, hogy egyeztettek is?) ráér, mindenre képes a nemzet érdekében, ahogy J. Attila látnoktanú mondta: "ha kell embert is ölök"... szóval az ideális jelöltek között is kimagasló.




Kovács Lacibácsi

Elvégre a mandátuma úgyis lejár néhány hónapon belül, energája sok van, miért ne térhetne vissza egy jó kis kormányzásra. Szerintem komolyan esélyes, csodálkozom, hogy még nem dobták be a nevét ...






Csányi Sanyibácsi

Bár ő csak névleg változtatna a pozícióján, meggyőződésem, hogy az operatív munka nagy részét már évek óta az általa vezetett hinterkormány végzi, csak most úgy tűnik, hogy a S. Gyuribácsi kicsit odabaszott neki, keresett a bankján pár milliárdot, viszont jól megbüntették a S. Gyuribácsit a keresménye kevesebb mint egytizedére (csak a miheztartás végett). Szóval érdekes, hogy a Sanyibácsi neve nem merült fel ...



Szalacsi Sándor

Ha már a Sándoroknál járok, nem felejthetem el elévülhetetlen érdemeit a tudományos felvilágosítás és az éleslátó beszéd területén. Biztos vagyok benne, hogy Sándor (áldja őt két kézzel az ég, bárhol is van most) gondoskodna arról, hogy a parlamenti közvetítés legyen a legnézettebb tévéműsor Magyarországon - legalábbis azokon a napokon amikr Ő is felszólal. Az Ő beszédeiről, tutira nem menne ki egy képviselő sem, legfeljebb a zsebkendő fogyna jobban, amivel a könnyeiket törölgetnék a honatyák egy-egy jobban sikerült fordulat után.





Medgyessy "Útelágazás" Péter

Elvégre ő már bizonyított. Kormányzott már koalícióban a szadesszel, Feri lehetne sportminiszter megint. A fidesz mostanában nem baszgatja, kipihente magát, talán neki futna egy komolyabb beszédnek is. Szerintem biztos elvállalja. Csodálkozom rajta, hogy miért nem jelentették is még be ...





Na egyenlőre legyen elég ennyi a jelöltekből, de ha kell akkor még tudok sokkal többet is. Megvárom, hogy a hétvégén a profik milyen neveket dobnak be ...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Győzike eszedbe sem jutott??
:))

liftkezelő