2009. március 5., csütörtök

Sajnálatosan aktuális

A járomcsont törése

Ezek e törések mindig érintik a szemüreg keretét is. A törések következtében létrejövő elmozdulás mértéke különböző lehet; a járomcsonttörések szakirodalomban történő osztályozása is eszerint történt meg.
A járomcsonttörés tünetei: szemkörüli ödéma, a szövetek bevérzése („véraláfutás”), a szemrés beszűkülése, a szemhéjak bedagadása, „lépcsőképződés” a szemüreg keretének alsó részén, zsibbadásérzés a szem alatti területen, nagyobb elmozdulás esetén kettős látás. Ezekhez a tünetekhez még számos más tünet is kapcsolódhat.
Műtéti megoldásként a repozíció céljára horgos vagy csavaros kiemeléses módszer (a csont alá csonthorog, vagy a csontba egy csavaros kiemelő műszer ideiglenes rögzítésével kell a csontot helyére visszahelyezni), vagy bizonyos esetekben szájüregből történő feltárás használható. A csontok lemezes egyesítésére csak olyan esetekben van szükség, amior a csont darabosan tört, vagy a beavatkozásra nem a sérülés elszenvedése után közvetlenül, hanem jóval azután kerül sor (mert ilyenkor a csontok már elkezdenek a rendellenes pozícióban rögzülni).
forrás: http://www.drlaszlofycsaba.hu/mandfract.html

GYORS FELÉPÜLÉST, MIHAMARABBI GYÓGYULÁST, PETI!!

Nincsenek megjegyzések: