2008. január 9., szerda

Ki itt a főnök?

Találtam egy igen mulatságos(nak látszó) és - szerintem - nagyon jól megcsinált kis klippet a YouTube-on és nem hagyhatom ott porosodni, inkább porosodjon itt (is):

Próbálok keresni a "túloldalra" vonatkozót is, he esetleg valaki talál légyszi kommentezze be a linket és kiteszem, ne legyen politikailag egyoldalú ez a post.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Oszi, én meg azt hittem jobbos vagy!

A szám jól van megcsinálva mert kellően vicces és zeneileg is elfogadható - de amiket mond azok nagyon túlzóak.
Valóban, a jelenlegi álbaloldali, álliberális átkokat szórják Orbán Viktor fejére, amik elég hamisan csengenek a 'másik oldal' bűntetteinek ismeretében.

Részben pitiáner dolgokat vágnak OV fejéhez, amihez semmi közük sincsen, másrészt kisebb 'bűntényeket' tüntetnek fel nagy színben, miközben a maguk szemében nem látják meg a vizes lepedőt.
Tudod hogy van ez.

Szerintem a baloldalt fikázó ilyen jó minőségű anyag pedig nincsen, mert a jobboldal behúzza fülét farkát.

Ha politikailag korrekt akar maradni a blogod vagy le kell ezt venni vagy hipphopp feltenni egy Gyurcsány/szdsz/stb/stb elleneset is.


Szia!
F r a n c i

O.Attila írta...

Kedves Franci,

Nem tartom magam sem balosnak sem jobbosnak - az igazság az, hogy szerintem egyik sincs igazán, csak a magukat politikusoknak tartó személyes boldogulása / érdekszféra kiépítése történik jelen pillanatban országos (és sokszor helyi) szinten.

A konkrét "dal" szövege kétségkívül néhol elég pitiáner, engem a teljesítmény fogott meg, hogy milyen frankón összerakták a képi, zenei és a szövegvilágot.

"Bal"oldali anyagra továbbra is igényt tartok, de - bár elment vele több mint egy órám - idióta, powerpoint szerű képvetítés aránylag gyengénél rosszab hangra (zenére) nem találtam...

Névtelen írta...

köszönöm, hogy megpróbáltál keresni.

Ha már se job se bal oldalra valónak nem tartod magad (csak zárójelben jegyzem meg, hogy azért véleményed nyilván van, sőt gondolom mindenről van!), akkor valóban illendő mindkét fél gúnydalocskáit meghallgatni, megismerni. örülök hogy így történt.
Kár hogy nincs jó ami a baloldalról szól :(

F r a n c i

O.Attila írta...

Kedves Franci,

Valóban van véleményem. Az "énszótam..." címkével igyekszem elkülöníteni a többi írástól. Katt csak ide és már jön is: http://oatbxl.blogspot.com/search/label/%C3%A9nsz%C3%B3tam...

Összegezve, az a véleményem, hogy nagyon szomorúnak találom az otthoni helyzetet, mert nem látok olyan politikust, aki ne a saját zsebe (beleértve érdekszféráját) tömésére koncentrálna.

Ez persze Belgiumban is hasonló módon van, viszont itt a közembereket azért hagyják élni, nem azzal fogják be a szájukat, hogy örüljenek a "szabadság"-nak, hanem biztosítják azt, hogy aki dolgozik, az keres annyi pénzt amiből évente egyszer-kétszer elmehet nyaralni, kétévente cserélheti az autóját, tehet félre pénzt a bankban, taníthatja a gyermekét a közepesnél jobb iskolákban. Úgy tűnik, hog otthon ezek a dolgok már elérhetetlen luxus kategóriába tartoznak egy áruházi pénztáros, vagy egy becsületes kőműves számára ...

Szóval ez a véleményem.

Névtelen írta...

Örülök, hogy ezt elmondtad. Amit itthonról mondtál az igaz.

Én ugyan egyáltalán nem törekszem nemlétező autónk kétévenkénti lecserélésére, de ha elmehetnénk olykor külföldre nyaralni az nem lenne azért rossz. Étteremben 2 (ja nem 3) éve voltam de mivel jól, finoman és olcsón főzünk mi magunk, ez sem zavar különösebben.

Ami zavar az az, hogy nem látom biztosítva 2 gyermekem oktatási és lakhatási jövőjét.