2008. november 18., kedd

Irány Amerika!

Tegnap el is felejtettem megemlékezni arról, hogy már mehetünk az Egyesült Államokba, viszonylag könnyebben mint a világ több mint száz országának polgárai: elég csak ide kattintani https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html, kitölteni az adatlapot, várni és menni.
Katt a képre és már töltheted is ki az adatlapot



Viszont azt fontos itt is hangsúlyozni és mondják az ESTA lapján is, hogy a visszaigazolt, elfogadott jelentkezés nem jelenti azt, hogy a bevándorlási tiszt be is enged az Egyesült Államokba ... szóval lehet, hogy érnek meglepetések.

Én mindenképp akarok jövőre menni egy New York - Washington - Miami - Houston - Las Vegas - San Francisco körre Imolával, de ő egyáltalán nem akar ... persze az is lehet, hogy más célpontokat választok, de nyujorkba megyek, elvégre, jövőre lesz 19 éve, hogy legutóbb ott jártam ... egy ilyen évforduló mellett nem lehet csak egy hümmögéssel elmenni ... :)

Búcsúzóul, ime a megfontolandó figyelmeztetés, hogy a Belbiztonsági Minisztérium bármit tehet bárkinek bármilyen adatával ha egyszer ez a bárki a DHS oldalaira vetette tekintetét:
Ime a figyelmeztetés

Nincsenek megjegyzések: