2008. november 22., szombat

Csokigyár +119 kép + új videó

Csak szeretnék ezúton is szólni, hogy ha nem vettétek még észre, felnyomtam egy csomó új képet a képtárba (http://picasaweb.google.com/oatbxl) és egy új videót a Youtube-ra (beágyaztam ide is), az alábbi témákban:

Csokikészítés (http://picasaweb.google.com/oatbxl/20081122_csokikeszites)

Ugyanis a Csokoládé és Kakaó Múzeumban alkalmunk nyílt megtekinteni a múlt hétvégén, hogy mimódon készül ahíres belga bonbon ("praline" ahogy errefelé mondják). Szóval láttuk, hgy - látszólag -nem nagy varázslat: a fizkó megolvaszt öt kiló csokit, műanyag formába tölti, a felesleget kicsepegteti, állni hagyja kb. 25-30 percig (elmondása szerint), majd a formából egyszerúen kiesik a "héj", belemegy a töltelék, ami bármi lehet, másik fajta csoki, krém, dió, mogyoró, satöbbi, majd ismét a forma segítségével "lezárja", azaz egy záró csokiréteggel látja el.

Szóval nagyon egyszerűnek tűnt és Imola hozzá is látott az echte belga bonbon üzem alapozásának, amit pár felvételen is sikerült megörökíteni. Annyit elmondhatok, hogy a kezdeti eredményeink biztatóak, melyeket jénai tál, kagylófőző edény és jégkockatartó bevonásával sikerült elérni ... majd beszámolok a késztermékről is, még kísérleti fázisban vagyunk a projekttel, de vannak már sikeres darabok ... :) [csak a gyerekek (főleg Panni és Szabi) nagyon rájárnak az olvasztott csokira, amivel kezdik veszélybesodorni a sikeres megvalósítást :)]

+ + + + + +

Havazás (http://picasaweb.google.com/oatbxl/20081122_havazik)


Szabika legfrissebb képei (http://picasaweb.google.com/oatbxl/20081122_FLeg_Szabi)


Mindenféle családi képek októberből (http://picasaweb.google.com/oatbxl/20081010_mindenfLe_20080923)



+ + + + + +

Ime a video:

Nincsenek megjegyzések: