2008. november 17., hétfő

2009. február 23. - Hétfő

Szóval, még 98 nap* és a képen láthatóhoz nagyon hasonló Berlivel suhanhatunk ...

Ugyanis most értem vissza a berliboltból és megrendeltem az XTR verziót 110 lóval és szinte minden eksztrával ... a képen nem látszik, de a közlekedés egyéb résztvevőire tekintettel vonóhorgot is kértem, remélem nem lesz rá szükség.

Szóval a jó kis Berlink eladósorba kerül hamarosan, de még sok minden hátra van, főleg ügyintézések:
- az itteni ADMINhoz be kell adnom a papírt ÁFA-mentesség intézésre
- az ADMIN által egyeztetett időpontban el kell menjek újabb papírokért a belga minisztérium megfelelő ügyosztályára az ÁFA-mentességi papírokért
- ki kell fizetni az autót (valamivel több mint 17,5 ezer € - ÁFA nélkül, vonóhoroggal)
- biztosítás(oka)t és rendszámot kell intézni

A rendszám ügyében még nem tudom, hogy milyent válasszunk, ugyanis lehet "EUR" rendszám vagy normál belga rendszám is, mindegyik fajtáról hallottam jót is, rosszat is. A héten ez is eldöntésre kerül, de még nagyon messze vagyunk a rendszám intézésétől.

Szóval eléggé kihívásos a helyzet, mivel csupa olyan dolgot kell csinálni amiben nemcsak az egyébként is tohonya látszatott keltő Bizottság a főszereplő, hanem a számomra sokkal inkább áttekinthetetlen BELGA KÖZIGAZGATÁS (csupa nagybetűvel, hátha olvassa valaki és látja, hogy nagyon riszpektelem őket, már előre is).

---------

* Talán egyes kétkedők / helyi viszonyokat jobban ismerők azt mondták magukban, hogy nem hiszik, hogy ilyen hamar megérkezik a kocsi. Nos, én is kétkedve fogadtam az eladó tájékoztatását, de azt mondta, hogy a rendszer által felajánlott "2009. február 13." dátumra rászámolt 10 napot és így kapta a szerződésben megadott február 23-at ... szóval ő sem bízik a Citroen rendszerében :)

+ ime a link a két hónappal ezelőtti bejegyzéshez: http://oatbxl.blogspot.com/2008/09/l-nuvell-barlango.html (csak ha valaki szeretné összevetni az akkor írtakkal a most írtakat)

----------

És ime néhány anyag az XTR változatról:

Watch more Dailymotion videos on AOL Video

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez nagyon klassz lesz! Kitartást az ügyintézéshez. Sok puszi az egész családnak! J+J+SzS

Névtelen írta...

A pirosat javaslom, akkor kevesebbet szivatnak az idegengyulolok (ertsd: mindenki). A masik elonye, hogy ha "elfelejted" kifizetni a gyorshajtast, akkor nem a protokolnak kuldik tovabb az ugyet hanem az ugyeszsegnek, akik nem tehetnek a diplomaciai vedelem alatt allokkal semmit.