2007. október 31., szerda

Lyukas fog

Még itt a gép előtt kókadoztam, kedvenc Eureka sorozatom egy epizódját nézve lefekvés előtt, amikor kijött Pancsi inni és mondta, hogy fáj az egyik foga. Kérdeztem, hogy úgy fáj-e, mint kiesés előtt, de azt mondta, hogy máshogy. Megnéztem és sajnálattal tapasztaltam, hogy bal 5-6 közötti tejfogon (egy zápfogon) egy kis felületi lyuk-kezdemény van ... megmostuk a fogakat, és lefeküdt Pancsi aludni, azt mondta, hogy nem szükséges gyógyszer (gondoltam adok egy negyed Algopirint, ha nagyon fáj).

Most megint kijött és kérdezte, hogy "biztos, hogy nem nő tovább a lyuk?" Megnyugtattam, hogy úgyis egy-két hónap múlva kiesik, de fontos, hogy gyakori legyen a fogmosás és a mostanában nagyon gyakori csoki/nutellás kenyér/keksz adagokat érdemes csökkenteni.

Emlékeim szerint - sajnos - nekem is számos tejfogam esett ki lyukasan, tulajdonképpen szerencsés Panni, hogy csak ezen az egy fogán van lyukacska. Remélem én is, hogy nem terjed tovább a szuvasodás, igyekezni fogok jobban odafigyelni.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én nagyon sajnálom, hogy a szüleim nem neveltek a fogmosásra pici koromtól. Akkor még nem figyeltek erre oda. Most több fogam és kevesebb koronám lenne.