2007. október 29., hétfő

Nem jut más az eszembe

A szülők hoztak - szerencsére - egy csomó újságot is magukkal, ami nagyon jó. Természetesen nem vagyunk elvágva az otthoni hírektől, hiszen az internet és a TV elérhető, de számomra az újság az, amit tényleg tudok arra használni, hogy egy kicsit el is gondolkozok rajta, elolvasom, újra és újra. Az elektronikus tájékoztatás inkább csak hírközlés számomra leggyakrabban nem is emlékszem rá, hogy mit látam/halottam pár percel a hír után.

Kétség kívül az index nagyon sokat segít - számomra - az otthoni hírek elérésében, kiváló elektronikus újságnak tartom, de amit most olvastam csak az első két oldalon a nyomtatott újságban igencsak elgondolkoztatott és - személyes tapasztalataimmal összedolgozva - egy elmélet csírája alakul ki bennem. A hírek kivonatosan és általam értelmezett módon (lehet, hogy más történt / mást írtak, de én ezt látom ki a hírből):

- A "forradalmi évfordulós díszelőadás alkalmából" az Operaház előadóit az nemzetbiztonságiak átvilágításra kötelezték - az átvilágítás eredményét közvetlen, operaházi vezetőik tudomására (is) hozhatták
- Letartóztatták azt a nemzetbiztonságnnál dolgozó hölgyet aki valószínűleg érintett több tíz-száz luxusautó ÁFA elkerülő importjában, akinek a gyermeke egy Lamborghinit vezetve egy Porscheval versenyzett (és ütközött) az M1/M7 bevezető szakaszán
- Az SZDSZ-t a biztos választók kb 1%-a választaná, ha vasárnap lennének a választások
- Az SZDSZnek továbbra is miniszterei vannak a kormányban
- Egy SZDSZes szerint az 1% oka nam Fodor vagy Kóka, a baj az, hogy Gyurcsány a miniszterelnök
- Kiss szerint nem elitellenes intézkedésekkel kellene az elitnek a népet befolyásolni
- A TV-ben "Fair Play" szlogent kiáltva kell a minket átverő festőtől számlát kérnünk, de a parlamenti képviselők úri becsületszóra számolhatnak el több százezer forintot
- Az illetékes miniszternek (Lamperth) fontosabb dolga volt, mintsem részt venni a nagycsaládosok évfordulós gyűlésén (Sólyom pont ráért, ő ott volt)
- A pénzügyminiszter nenm fizetett adót, vagy mégis, de nem biztos, különben is bonyolult
- Gyurcsány azért jó családapa, mert saját költségén elutazik a családjával a költségvetési vita idején, mivel iskolaszünet van (felmerül bennem a kérdés: tavaly vajh milyen családapa volt, hol volt szünetben a család)

Ez csak így hirtelen tolul fel.

És az elméletem:
A vezetés - beleértve a minisztereket, minisztériumi köztisztviselőket, rendvédelmi szervek vezetését - azzal van elfoglalva, hogy egymás szívatásának LEPLE alatt a lehető legtöbb pénzt / kapcsolatot / előnyt szerezzen magának.

A régi római elvből (Panem et circenses) csak a cirkuszt tartják meg, a kenyér egyre kevesebb, központosítottabb és drágább. Kb. mintha arról lenne szó, hogy cirkuszt mindenki kap, de a kenyérért már csatlakozni kell a felek valamelyikéhez, önálló polgár jogán a kenyér nem elérhető, vagy nagyon drága és mindegy, hogy mivel fizetsz érte, teheted pénzzel vagy morállal is - de fizess!

Azok a szervezetek (pl. parlament, nemzetbiztonság, számvevőszék), melyeknek az lenne a dolguk, hogy ez ne fordulhasson elő, vagy maguk is részesei a végrehajtásnak, vagy olyan súlyosan szociopata és/vagy kontraszelektált és/vagy beltenyészetett munkatársakat alkalmaznak, melyek teljesen alkalmatlanok a feladatok ellátására, sőt gerjesztik inkább az idiótaságot ... az a néhány EMBER aki nem az előzőekhez tartozik, lassan átalakul / megtörik / feladja és nem érdekli tovább az egész - próbál valahol kívül maradni úgy hogy még a szakmai, emberi értékein belül maradjon.

... nagyon elkeserít.

Szerencsére csak rövid ideig, mert tudjátok mit: ******* az egészre. Ha visszamegyünk 32 hónap múlva, majd valahogy beilleszkedünk ebbe a baromságba, hátha sikerül anélkül, hogy komplett gerinncműtéten kellene átesni.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Köszi. Egy kapaszkodó mindig marad,az önmagunknak való megfelelés nyugalma.