2007. október 21., vasárnap

Vadaspark

Ma Mechelen (vagy a francia térképet haszánlók kedvéért: Malines) vadasparkjában voltunk.

A városka elég közel van Brüsszelhez, alig valamivel több mint fél óra az út, melyből a legnagyobb részt a Brüsszelből kijutás és a Brüsszel környéki autópálya-csomópontokon történő kavargás teszi ki ... ha egyszer feljutott az ember az E19 pályára akkor 10 perc alatt ott is lehet lenni.

Szabi második evése után indultunk, 11 előtt már oda is értünk. A park 10-kor nyit, a belépők nem túl olcsók - parkolással együtt csaknem 62€ volt a belépő.

A parkról érdemes tudni, hogy annak idején az antwerpeni Állatkert beteg állatainak ápolására hozták létre és eléggé kinőtte magát, bár most is az antwerpeni állatkerthez tartozik.

Viszont - szerintem - megérte a pénzt, mert nagyon szép a környezet és az állatokon kívül rengeteg játszótér és mozgási lehetőség van. A gyerekek elég jól elfáradtak a sok mászásban / mászkálásban. Csaknem 40 hektár terület majdnem 100 állatfaj és 7-8 játszótér taálható, szebbnél szebb környezetben.

Szabi a parkban ebédelt - Imola készített előre egy kis gyümölcspürét és Szabi szépen meg is ette az egészet. Majdnem végig aludt, csak a vége felé ébredt fel, de akkor is szépen nyugodtan elnézegetett. Fél négykor indultunk haza és négyre otthon is voltunk.

Képek az albumban (több mint 130!).

Bővebb info a parkról: Dierenpark Planckendael

Nincsenek megjegyzések: