2007. október 16., kedd

Én vittem a gyerekeket

Imola az éjszaka kétszer is fenn volt Szabi miatt, ráadásul negyed öt óta nem aludt vissza, ezért - hogy tudjon egy kicsit pihenni - ma reggel én vittem a gyerekeket a suli/oviba és örültek neki. Nagyon gyorsak voltunk, mert 7.38-ra már a sulinál voltunk ezért 7.50-ig várakoztunk a kocsiban mesét hallgatva és beszélgetve, hogy teljen az idő. aztán bementünk és először Pannit hagytam ott az udvaron a gyülekezőhelyen a "HU-s oszlop"-nál, majd Gerit kísértem át az oviba és őt is sikerült leadni a dühöngőben.

Ugyanis az a szokás az iskolában, hogy a gyerekek a második csengetésig (8.15-ig) az udvaron gyülekeznek és ott veszi fel őket a tanítónéni, aki felkíséri őket az osztályba. A magyar első/második osztály elég szerencsés, mert nekik fedett helyen, egy árkádos rész alatt van kijelölve a várakozó hely, de vannak olyan osztályok, akiknek az udvaron. Az itteni esős éghajlaton elég pocsék dolog lehet váarkozni kint az esőben, de az is igaz, hogy olyankor betolulnak a gyerekek a fedett részekre és ott aztán elvisethetetlenül nagy a lárma, a szaladgálás.
Az ovisok szintén nem mehetnek be a csoportszobába, hanem van egy előtér, ahol a párszáz gyerek várakozik - mondanom sem kell, hogy egyáltalán nem a legnagyobb csendben és fegyelemben.

Szóval Gerit is sikerült leadni, mert ott volt Evelin néni és úgy tűnt, hogy Geri sem igényli, hogy vele maradjak. Evelin néni mondta, hogy tegnap Geri az ebédnél nem volt hajlandó semmit enni, inkább bedugta az orrába a kezét (egy-egy ujját egy-egy orrlyukba), majd a szokásos durcás állásában kijelentette, hogy le sem ül - és le sem ült ...
Mondtam Gerinek, hogy ne felejtse kint a kabátját és hátizsákját, ha mennek be a csoportba, majd amikor megkérdeztem, hoyg mit ne felejtsen itt kinnt, azt mondta: "Nem tudom" :)
Remélem valahogy csak bejutnak a cuccok.

Aztán elindultam hezefelé, persze a Vert Chasseur teljesen be volt állva, de sikerült haladni és 8.38-ra már nem csak leraktam otthon a kocsit, hanem már az állomáson is kint voltam. Sajnos a 8.42-es vonat annyit késett, hogy a 8.53-as csatlakozás helyett csak a 9.15-öst sikerült elérni, de azért 9.30-ra már az irodába is beértem. Lehet, hogy többször is fogom így csinálni, ha sikerül, bár kétségkívül igaz, hogy Imolának is jó, ha elhozza a gyerekeket, mert legalább egy kicsit beszélget a többi szülővel, illetve a vezetési gyakorlás is megvan minden nap.

Nincsenek megjegyzések: