2008. október 10., péntek

Haszon a válságban

Azt olvastam az Economist lapjain júliusban, hogy "A few currencies seem to have been overlooked: those of Australia, Poland and Hungary have so far held up surprisingly well, despite their gaping external deficits. All three now look overvalued. They could be the next dominoes to fall. ", azaz a forint jelentősen túlértékelt és hamarosan dominóként omolhat ... (itt érhető el az eredeti cikk).


Mivel én általában hiszek az Economistnak, ezért aztán vettem is eurót 232 forintért darabját, és mára csaknem 260 forintot ér ... ez azt jelenti, hogy három hónap alatt több mint 10% haszon keletkezett.


Mindez annak ellenére történt, hogy megnéztem az árutőzsdét (a pestit) és a kötések a devizaszekcóban 240-242 forintra szóltak annak idején októberre/novemberre -- nem tudom, a brókerek nem olvassák az Economistot? Vagy legalábbis az eladók? Jó nagyot buktak most ...


EUR/HUF árfolyam - katt a nagyításhoz

Azt hiszem most annak jött el az ideje, hogy bevásároljak MOL-ból, OTP-ből, ING-ből, meg esetleg (a biztonság kedvéért) egy-két arany- és/vagy platinabányából ... :)

Nincsenek megjegyzések: