2008. október 21., kedd

Ingatlanmende/monda - munkahelyi költözés és ingatlanfejlesztés

Szóval, ezt írja valamelyik nap a hírlevél:

Azaz a Bizottság egy 400 ezer négyzetméteres ingatlanfejlesztésbe kezd a Rue de la Loi térségben. Jelenleg is ez a tulajdonképpeni fő tengelye a szovjethatalomnak, de az itteni épületek egy része még a 80-as ávekből maradt vissza. Bár én csak néhány régebbi épületben jártam, azt mindenképpen alá tudom támasztani, hogy rengeteget költöttek az épületekre, de az is igaz, hogy ezek a régi irodaházak már igencsak elavultak, szerkezetileg, kommunikációs rendszerileg,meg sok más egyéb módon.

Katt a nagyításhoz!
Egyszóval ez a tömb került rehabilitációs listára, mivel megegyezett a Bizottság Brüsszel Főváros Régió megfelelő szerveivel (fogalmam sincs, hogy ki a kompetens, de tuti, hogy a saját parlament, kormány és satöbbi áldását adta rá, jó belga szokás szerint, kb. alig 2 év alatt ... [az időtartam kitaláció, mint ahogy az áldástadó szervezet is, lehet, hogy egy hét alatt megvolt minden]). Ime a tömb nagyított vázlata:



És így néz ki a terület a Google Maps oldalán:


A kis zöld karikaszerűség jelöli a munkahelyem elhelyezkedését, láthatóan nem vagyunk messze az érintett területtől.

A Bizottság épületeinek sűrű elhelyezkedését ezen a képen láthatjátok:

Katt a nagyításhoz! És itt érhető el az eredeti változat, amelyen azok az épületek is szerepelnek, melyek én helytakarékossági/láthatóság növelési okokból nem mutattam meg: http://ec.europa.eu/oib/pdf/building-map_en.pdf

Szóval, mindezeket az épületeket (és sok más mindent) az OIB nevű egysége kezeli a Bizottságnak. (Csak érdekességként, magyar sikerként jegyzem meg, hogy az OIB igazgatója magyar, személyesen is találkoztam vele néhányszor és nagyon értelmes szimpatikus úriembernek tűnik.) - Érdekes pletykaként hallottam viszont a minap, hogy az OIB megszűntetése van terítéken, ugyanis korábban az ingatlangazdálkodás az Adminisztrációs Főigazgatóság (DG ADMIN) hatáskörébe tartozott és most szeretnék ismét visszatenni oda. Bár engem senki nem kérdezett erről, ráadásul nem is ismerem az összes tényezőt ebben az egyenletben (sem), de úgy gondolom, hogy az ADMIN már ígyis brutálisan nagy és szinte áttekinthetetlen (innen alulról), és ha még megkapja az ingatlanokat is, csak jobban elmoshatóvá válik a felelősség kérdése ... de ki tudja, hogy mi is lesz, pláne itt a Bizottságnál, pláne Belgiumben, pláne a EU választások előtt ...

Na. A lényeg az, hogy a költözésről is ejtsek pár szót, hogy a szomszdunkban lévő JLS (Jogérvényesülés, Szabadság és Biztonság) Főigazgatóság (LX46) szeretne három szintet megkapni a szomszédos (MO59) épületből, ami szerencsétlenségünkre, pont a mi kis TAXUDunk használ. Gőzöm nincs, hogy mi a rossebbet csinálnak a JLS-nél annyian, mert európai polgárként, gyakorló vámtisztviselőként csupán a vámuniót látom működni, de mit tudhassa az ökör Jupiter villámainak eredetét, vagy ahogy a rómaiak mondták (jóval a Szerződés előtt): "Quod licet Jovi, non licet bovi".

A lényeg az, hogy úgy tűnik, pont a velünk szoros kapcsolatban álló "A" Igazgatóság költözne a képen látható vörös zónába a kék pontból. Az igazgat megvallva, nekem nem nagyon tetszik az elképzelés, mivel elég sokat beszélünk az ottani kollégákkal.

Mivel ma jelentette be az igazgatónk (azzal, hogy még korántsem biztos, hogy így lesz) nem tudtam megállni, hogy ne mondjam azt, hogy ez az osztályunk szintén kb. heti egy nap kiesést jelent, a megnövekedett utcai-idő miatt. Kétségkívül az Igazgatót nem túlzottan érdekelte, bár feljegyzett valamit, lehet, hoyg csak azt, hogy azt a kis köcsög bajkeverőt nyomják le a következő fizetésemelésnél ... :) haha, mindegy én úgysem hajtok a CDR-re, elég amit kapok. Bár nem hiszem, hogy ez volt, általában véve az a tapasztalatom, hogy nem annyira bosszúszomjasak a népek, és nyugodtan megmondhatod a véleményedet (kultúráltan), nincs negatív következménye.

Mindenesetre meglátjuk, hogy mi lesz a költözésből ... talán tavaszra kiderül.






Nincsenek megjegyzések: