2008. szeptember 2., kedd

FW: Orvos baratnemtol kaptam

Hasznos információk, de a valódiságukért nem kezeskedem ...


Feladó: xx [mailto:xx@mail.xx.hu]
Küldve: 2008. 08. 09., Szo 8:43
Címzett: xy
Tárgy: FW: Orvos baratnemtol kaptam

Nem tudom, mennyi az igaz, de a Colásat meg az agyvérzést már láttam, arra azt mondták, van valóság-alapja.

 

Volt egy nagyon érdekes beszélgetés múlt péntek reggel (February 22, 2008) a Tv-ben, Dr. Csáky István professzorral (Állatorvostudományi Egyetem) beszélgetett Pataki Enikő a SZÓJA  szerepéről.

Ugyanis több mint egy éve már Angliában felfigyeltek arra, hogy nemcsak a felnőtt sportolók, de 13-14 éves gyerekek közül is évente 3- 4-en halnak meg sportpályán szívelégtelenségben. Mivel a szívelégtelenség okát a boncolásnál nem találtak, elkezdték vizsgálni, mi lehet közös az áldozatokban.

Egyetlen ilyen volt:: az étrendjükben a Szója!

Arányos mennyiségű SZÓJA -- nem mellékesen - 4-5-ször annyi női nemi hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz, mint egy db antibébi tabletta. Ez férfiakra nezve még veszélyesebb, mint a nőkre!

Ezek után amerikai kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30 egérrel. (30 minta és 30 kontrollállat) A 30 kísérleti egér - melyeket SZÓJÁVAL etettek - MINDEGYIKE elpusztult szívelégtelenségben. A kontroll csoport, amely normál kaját kapott, semmilyen problémát nem mutatott.

A prof összerakta az információkat, s javasolja, vizsgálják a sportolókat étrendjük vonatkozásában is.

A szója a távol-keleti népek egyik alap élelmiszere, de talán a mi világunkba ez már nem így érkezett meg. Az eredeti szója nagyon egészséges, de amit mi eszünk az tényleg inkább káros.

S a végén, csak mint érdekességet megemlítette, hogy az allergiás megbetegedések óriási méretűre növekedésének kezdete szignifikánsan egybeesik a SZÓJA-fogyasztás általánossá válásával.

Múltkor körbement egy nagyon jó cikk a margarinról, mint mesterséges élelmiszerről (kőolajszármazék).

Itt ez a szója, mely szintén az élelmiszeripar "találmánya".

Miből lehet olcsón, nagy tömegben "élelmiszert" előállítani? Hát kőolajból, gombamód szaporodó szójababból... Főleg, ha még génkezelik is, az már abszolút katasztrófa. A Greenpeace --esek épp ma ragasztottak tele egy áruházban egy csomó konzervet figyelmeztető cetlikkel, hogy a termék génkezelt szóját tartalmaz.

Persze kiverték őket onnan és az érintett gyártó mindent tagad ..

Nahát! Miért nem csodálkozom én ezen....

Szóval ne egyetek szóját, haszáljatok margarin helyett vajat!

Más! Egy pohár Colát szeretnél, vagy inkább egy pohár tiszta vizet?

A vízről:_ Az emberek 55-65%-a krónikusan vízhiányos. Az emberek 37%-ánál a szomjúságérzet annyira gyenge, hogy gyakran összetévesztik az éhségérzettel, ezért akkor is esznek, amikor csak egy pohár vizet kellene inniuk - sokan ezért híznak el. A Washingtoni Egyetem felmérése szerint egy pohár víz maradandóan csökkentette a diétázók 100%-ának éhségérzetét. A nappali fáradtság elsőszámú okozója a vízhiány. Folyamatban lévő tanulmányok kimutatják, hogy a hát- és izületi fájdalmakban szenvedő k 80%-ánál naponta 8-10 pohár víz csökkenti a fájdalmakat. Már 2% folyadékvesztés megzavarhatja a rövidtávú emlékezetet, nehézségeket okozhat az alapműveletek elvégzésénél, és összpontosítási zavarokat egy képernyő vagy egy kinyomtatott oldal felfogásánál. Naponta 5 pohár víz elfogyasztása 45%-kal csökkenti a vastagbélrák veszélyét, a mellrákét 79%-kal és 50%-kal kevesebb a rizikó a hólyagrákra. Tényleg annyi vizet iszol, mint amennyi szükséges lenne? Általában 8-10 pohár víz minden nap elengedhetetlen.

A Coláról: Vizsgáljuk meg a Coca-Cola-t: Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter ) Cola-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyt vért azzal távolítsák el. Ha egy steak-et egy tálba tesznek és Cola-val leöntik, két nap alatt feloldódik. A WC-kagyló tisztítása: önts bele egy dobozos Cola-t a kagylóba éshagyd ezt az igazi(?) csodaszert(?) egy óráig hatni, utána öblítsd le. A kagyló maradéktalanul tiszta lesz. Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: dörzsöld be a felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával. Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatod a korróziót, ha egy doboz Cola-t ráöntesz. Figyeld, ahogy pezseg. Egy berozsdásodott csavart könnyen meglazíthatsz, ha egy pár percig egy Cola-ba áztatott rongyot teszel rá. Ha kenőanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetből, önts bele a mosógépbe a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futtasd le a programot. Eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit is.

*Hasznos információ:*_ A Cola aktív hatóanyaga a foszforsav, melynek pH értéke 2,8. Egy vasszöget négy nap alatt old fel. A foszforsav kioldja a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás kialakulásához. A Coca-Cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrodáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni. A Cola-t már 20 éve használják a teherautók motorterének tisztítására!

Szóval, mit szeretnél inkább, egy pohár tiszta vizet, vagy egy Cola-t?

Küldd tovább, hogy egészségesek legyenek Mindazok, akik fontosak számodra!!!!! Életet menthetünk, ha idejében felismerjük az agyvérzés jeleit.. Ez a levél nem a szórakozást hivatott szolgálni, de a mondanivalója nagyon lényeges.

Ezért kérem, szánjon rá 2 percet és figyelmesen olvassa el, azután pedig vagy mentse el, vagy vésse jól az emlékezetébe a következő esetet.

Egy fogadáson történt, hogy egy asszony tányérral a kezében megtántorodott, majd elesett. Felsegítették kelni, majd az asszony azt mondta, hogy minden rendben, úgy látszik, csak megbotlottam - mondta. Nem akarta, hogy orvost hívjanak. Az est hátralévő részét jó kedvben a társaságban folytatta tovább.. Amikor hazaértek férjével, a férj mégiscsak felhívta a mentőket. Az asszonyt beszállították a korházba. Rövid idő elmúltával még az éjjel az asszony agyvérzésben meghalt.

Ha ott, a szórakozás helyén, valaki ráismert volna az agyvérzés jeleinek egyikére, annak a következő 3 óra leforgása alatt életmentő jelentősége lett volna, az egyik orvos véleménye szerint.

Alapjában, négy féle lehetőség van arra, hogy felismerjük az agyvérzés jelét:

1.Ha megkérjük a veszélyeztetett személyt, hogy mosolyogjon.

2.Ha megkérjük a veszélyeztetett személyt arra, hogy mondjon egy rövid **mondatot,**  pl. Ma nagyon szép idő van.

3.Ha megkérjük a veszélyeztetett személyt arra, hogy emelje fel mindkét karját a magasba.

4. Ha megkérjük a veszélyeztetett személyt arra, hogy öltse ki a nyelvét.

A fentiek közül bármely elváltozás jeleit mutatja a normálistól, pl. /*/ha arcának egyik fele görcsösen mozdulatlan marad/*/, vagy /*/nem tudja kifejezni magát egy egyszerű mondat erejéig sem/*/, vagy /*/ha valamelyik kezét nem tudja felemelni feje fölé/*/, vagy /*/nem tudja kiölteni nyelvét/*/, vagy **/az egyszerűen csak kilóg a szájból.../** ez mind azt jelzi, hogy **sürgősen hívjuk a mentőket**.

Ez a neurológus orvos azt is mondta, hogy ez a levél, ha eljut legalább 100 címre, szinte biztos, hogy legalább egy életet megment.

Én is beálltam a sorba, hogy eljusson 100 emberhez

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések: