2008. szeptember 15., hétfő

Lö nuvell barlango

Ilyen most a Berli (kb)--->
és
<--- Így néz ki majd reményeink szerint az új szerzemény, melyet valamikor a héten, vagy a jövő héten rendelek meg.
Ugyanis nyomozzuk már jó ideje az új Berlit, nem mintha a mostanival bármi baj lenne, de sajnálnánk kihagyni azt a lehetőséget, hogy a Bizottság jóvoltából ÁFA (21%) mentesen + némi diplomáciai kedvezmény segítségével tudunk egy autót venni (legkésőbb 2009. június 30-ig kell megrendelni, különben ugrik a kedvezmény).

Sokáig vacilláltunk az elején, olyan tervünk is volt, hogy a kedvezményt "átjátszuk" a családon belül, vagy T. Atiéknak, de egyszercsak megláttuk az indexen ezt a cikket: http://totalcar.hu/tesztek/berlingo08be/.

Nagyon jókat írt a szerző, és a Berlivel eddig is maximálisan meg vagyunk elégedve: nagyon nagy a csomagtartó, dinamikus vezetés (90 ló), iszonyúan bőséges hely mindennek és mindenkinek - a három gyermekülés kényelmesen elfér hátul, rengeteg tároló doboz, lik, luk, hely; magasított kilátás a forgalomra, 160-at visz (Németországban), 90-110 km/óránál 6 liter körüli fogyasztás (gázolajból, ami errefelé stabilan olcsóbb a benzinnél 20 centtel) - szóval háromgyermekes messzire autózónak csak ajánlani lehet.

De minthogy circa 17.000 € megfizetésével kb. 22.000 €-ós autóhoz jutunk hozzá, azaz megtakarítás mintegy 4.000 €, nem tudtunk ellenálni a csábításnak, és elkezdtük keresni az új Berlit. Nem ment könnyen. Mindenképp szerettünk volna egy modutopos változatot megnézni (felső pakoló, légkondi izé), lehetőleg egy XTR kivitelű kocsiban és - nem meglepő módon - itt olyan nem volt. Aztán - még május végén - írtam egy csomó itteni szalonnak emailt (több mint 20-nak) 4 válaszolt, hogy nincs XTR berlijük, majd ősszel ... most már csak annak a négynek írtam, akik válaszoltak és a 4-ből kettő válaszolt ... az egyik Antwerpeni (el is mentünk hétvégén, szombaton) a másik Brüsszelből.
Az antwerpeniben csak egy Berli volt, az sem - nekünk - megfelelő felszereltséggel, de a brüsszeli (Succursale Yser) végül meghozta a sikert: mindenféle volt, mindenfélét meg tudtunk nézni, színeket, kárpitokat, belső cuccokat, élőben, valóságban, nem képról kell elképzelnünk.

Szóval, meglátjuk, még egy kicsit gondolkodunk, osztok, szorzok, de valószínáleg meg lesz az új Berli -- bár azt mondta a csávó, hogy ha MA megrendeljük, akkor valószínűleg csak 2009 JANUÁRban érkezik meg a kocsi ...
C'est la Belgique.

Van még itt is néhány teszt:
+ Ime a link a novemberi bejegyzéshez: http://oatbxl.blogspot.com/2008/11/2009-februr-23-htf.html

Nincsenek megjegyzések: