2007. november 15., csütörtök

Mobilszolgáltató csere


Az eddigi szolgáltatóm a BASE volt, ami aránylag kedvező percdíjakkal üzemelt, viszont a munkahelyen és gyakran még a vasútállomáson sem volt térereje ... Már nagyon idegesített, hogy nem tudnak elérni azok a kedves emberek akik tudják a mobilszámomat, de hiába hívnak, azt hiszik, hogy kikapcsoltam a készüléket.

Ezért aztán nyomoztam egy kicsit a kollégák körében és bizonyításra került, hogy a Proximus nevet viselő szolgáltató csúcson jön be az épületben is. Állítólag a Bizottság szerződött vele "udvari" szolgáltatói szerződés keretében és ezért még direkt zavarják is a más hálózatok vételét.

Tegnap délelőtt mentem be az üzletbe a cserét lebonyolítani és legnagyobb meglepetésemre azt mondta a fiatalember, hogy aznap este 7-re már kész is lesz minden ... "hiszem, ha látom" dünnyögtem (nemlétező) bajszom alatt, meg azt is mormogtam, hogy "ez lenne az új belgaországi ügyintézési csúcs - élőben fogja közvetíteni a TV". Izgatottam vizsgáltam a telefont 18.00 órakor (hátha még korábban is megtörténik, mint mondta a srác),
19.00 órakor,
21.00 órakor,
ma reggel,
ma délben,
ma délután, ...
de csak ma este 17.00 órakor jelezte a készülék, hogy nem találja a BASE hálózatot, szóval akkortájt történt meg az átállás.

Az új belga csúcs így elmaradt ... de legalább (remélhetőleg) lesz egy működőképes telefonom, a számom megváltozása nélkül. A szolgáltatóváltás egyébként teljesen ingyenes volt, maga az ügyintézés nem volt több másfél percnél. Tudom ajánlani.

Ha hihetek a webes tájékoztatónak a Proximus Pay&Go International díjcsomagját választva egységesen [percenként] 0,29€ összegért hívhatok bármely belga és bármely magyar* telefonszámot a Proximus hálózatából. Az SMS 0,12€.

*ugyanis lehetőség van kedvelt ország kiválasztására, és én (természetesen) hazánkat választottam.

Nincsenek megjegyzések: