2007. november 8., csütörtök

Mindennapi betevő

A napi étkezésem általában a Bizottság valamelyik menzáján kellene, hogy megtörténjen, de őszintén szólva én nem igazán szeretem a bizottsági menzákat.


Ma például abban a szerencsében volt részem, hogy a Parlament menzáján lehettem, és új dolgot is sikerült tanulni. Ugyanis a Bizottság alkalmazottai - mivel temészetesen sokkal alacsonyabb rendűek a parlamenti embereknél, pláne a képviselőknél - nem mehetnek enni a Parlament menzájára 13:00 óra előtt. Az ebédlő bejáratánál lévő szekuritisok határozottan küldenek el mindenkit akin a Bizottság belépőkártyája látható. Ma is ez történt volna, ha nincs velem az egyik itteni kolléga, akinek a barátnője a Parlamantben dolgozik, és ismeri jöbban a dörgést.


Szóval elmentünk az ebédlőig, aholis a szekuritisek visszafordítottak, mivel még csak fél egy volt. N. mondta, hogy cseréljük le a belépőnket. Én azt hittem, hogy csak viccel, de kiderült, hogy amikor elmentünk a Wiertz utca felő bejárathoz, van egy kis pult, ahol korlátozott számban (állítólag max. 60 db erejéig) a COM belépőket PARL ebédlő belépőre cserélik. Meg is tettük a cserét - elvették a COM belépőnket és adtak elég gagyi, normál sorszámos műanyag kártyát (az enyém a 30. volt), amivel már be is engedtek.


A kaja nem volt rossz: egy steak sültkrunplival és bearnaise mártással + csokitorta + 1/2 liter colalight kerek 10€, ami elég kedvező ár, főleg, ha azt is figyelembe veszem, hoyg Béla bácsinál 20€ egy kaja (főétel, rizs, kenyér, és egy 0,33-as sör).


Mire az ebéddel végeztünk és visszamentünk a pulthoz a kártyánként már elég szépen felgyűlt a nép vagy 7-8 ember várt kártyacserére.


Az alábbi képen a pirossal jelölt épületek a Bizottság épületei (ennél több is van természetesen, csak azok egy kicsit távolabb innen), nyíl jelöli a munkahelyem, illetve sárga foltok az általam jónak tartott menzákat. Mint látható a Bizottságiak közül csak a két "főnöki" (ezekben székelnek a Biztosok) épület kapott jó minősítést, a BERL néven jelölt Berlaymont és a CHAR néven jelölt Charlemagne. Az alsó részen kisebb sárga folt jelzi "Béla bácsi és Mária néni indiai pizza/szendvics/kifőzde" üzletegységét :)


[email post]

Nincsenek megjegyzések: