2007. november 12., hétfő

Gyors(?)posta


Fontos papírokat kellett Magyarországra küldenem, melyeket nem tudtam elektronikusan megküldeni.


Megnéztem az UPS és a DHL oldalait és úgy tűnt, hogy 80-90€ összegért viszik el csütörtökön, úgy, hogy csak hétfőre garantálják a kézbesítést.

Jó tapasztalatom volt eddig a belga postával, mert volt olyan, hogy az elsőbbségiként hétfőn feladott levelet szerdán már Magyarországon, Debrecenben vagy Nyíregyházán olvashatták, ezért úgy gondoltam, hogy ismét megbízok a belga postában.


El is sétáltam csütörtök délelőtt a Parlamentbe és az ottani postahivatalban a gyorsposta (Taxipost belföldön, EMS a nemzetközi postaforgalomban) részére átadtam a küldeményemet 10.40-kor. Azt gondoltam, hogy este már a félhatos gépen rajta lesz és lehet, hogy pénteken kézbesítik is ... nos most megnéztem a nyomkövető oldalát a postának, és a mellékelt kép fogadott.

Azaz, hiába adtam fel 10.40-kor a levelet, 19:55-kor még javában Anderlechtben (a város másik, keleti végén) volt a levél, és úgy tűnik, hogy csak péntek hajnalban 02:52-kor volt a reptéren ... pénteken 15.13-kor kellett egy másik ellenőrzőponton lennie, erős a gyanúm, hogy ez még csak Budapesten lesz ... kíváncsi vagyok, hogy mikorra ér Battonyára a cucc.

A csomag megérkezett, hétfőn reggel 8.20-kor már húgom kezében volt Battonyán. Szóval a szolgáltatást az ajánlott kategóriába került. :) Bár úgy tűnik, hogy elég lett volna délután is feladni ...

Nincsenek megjegyzések: