2007. november 6., kedd

Vakcina

Ma este elmentünk a doktornőhöz, mert végre sikerült megszerezni a védőoltásokat (agyhártya gyulladás elleni vakcina - ajánlott oltás). Hozzátartozik az igazsághoz, hogy bár az első receptre nem adtak vakcinát, arra hivatkozva, hogy azt már nem gyártják és nagynehezen a doktornő új receptet küldött, melyre ugyanazt a két vackot írta fel ... most viszont ugyanaz a gyógyszertár minden akadékoskodás nélkül adott egy helyettesítő vakcinát. Nem olcsó mulatság: a két adag több mint 70€ volt ...

Szóval hatra mentünk a doktornőhöz, sikerült odaérni, bár a forgalom igencsak borzalmas a General Jacques utcán - engem az az út a maga 3-3 sávjával mindig a Hungária körúra emlékeztet - csaknem 50 perc volt a 10 km megtétele.

Úgy volt, hogy Szabi is kap oltást, de mostanában hőemelkedése van - egyszer-kétszer 38 fok fölés is csúszott a hőmérséklete - ezért neki csak egy kivizsgálás jutott: megállapította, a doki, hogy nincs komolyabb baja, kicsit piros a torka, de valószínűleg csak a foga jön. Ez egybe esik a mi véleményünkkel is, bár ez a második fog kibújása sokkal nehezebben megy, mint az elsőé: az étvágya eléggé visszaesett Szabinak, alig akar meglenni a kiságyában (vagy a ketrecben) keveset alszik és sokat nyöszög ... remélem, hogy elmúlik lassan ez az időszak.

A nagyok nagyon bátran és jól viselték a szurit. Geri kifejezetten bátran viselkedett: a doktornő elmagyarázta neki, hogy mit fog csinálni és Geri szépen figyelt, tartotta a kezét és meg sem pisszent amikor a tűt beszúrta a doktornő, bár nenm volt hajlandó (Geri) hangosan számolnni 10-ig - miközben a matériát fecskendezte a bal felkarba. Látszott rajta, hogy most nagyon nangyfiúnak tartja magát - és szerintem az is volt. Pancsi inkább csak a műsor kedvéért, semmint ténynleges fájdalom miatt sziszegett és nyöszögött, de ő is nagyon szépen, bátran viselte a megpróbáltatásokat.

Szabi is meg fogja kapni az adagját, de a fogzásra tekintettel, november 20-ra kaptunk új időpontot. Viszont mivel őt is megvizsgálta a doki ezért utána is felszámításra került a 35€, így ez a mai doktori kanyar több mint 200€ ... remélhetőleg 80%-át téríti a Bizottság egészségbiztosítása, de azért tanulságos az otthoni (régi) állapotokhoz viszonyítva. Ha nincs valakinek itt biztosítása, akkor kb. 50 ezer forint két védőoltás + három gyerek vizsgálata - nem tekintem olcsónak, még az itteni bérszinvonalhoz viszonyítva sem.

Nincsenek megjegyzések: