2007. november 20., kedd

Szabi védőoltása

Nemrég értem haza Szabival a doktornőtől, megkapta (végre) a négyhónapos korban szükséges védőoltását. Sajnos mostanáig húzódott a beadás, mert az utazás, illetve a második fog kijövetelét kísérő hőemelkedés, étvágytalanság, stb. miatt nem tudtuk korábban beadatni az oltást. Eredetileg úgy volt, hogy megkapja a Magyarországról hozott második vakcinát is (agyhártyagyulladás ellenit), így is beszéltük meg hatodikán, mikor legutóbb ott voltunk.

Most viszont azt mondta a doktornő, hogy nem kellene a kettőt egyszerre beadni. Komolyan mondom, hogy az az érzésem, hogy csak azért nem akarta most beadni a vakcinát, mert egy újabb vizit esetén újra megkapja a 35€ vizitdíjat - így meg csak most kapott volna. Legutóbb többször is kérdeztük, hogy biztosan belehet-e adni a ketőt együtt és akkor aztmondta, hogy persze, persze.

Szabi nagyon jól viselkedett végig, igaz odaúton egy kis időre elaludt, de vidáman ébredt és a vizsgálatot is jól tűrte. Az oltás alatt (amit egyébként a bal combjába kapott, elölre) szinte meg sem nyikkant.

Ami elég negatív érzés volt, az az, hogy pontra értünk oda 18.30-ra, a megbeszélt időpontra, de ketten is voltak ott. Egy magyar család - két kisgyermek és édesanyjuk - és egy délszláv (nem tudom, hogy szerbül, vagy horvátul beszéltek) család. Kérdeztem a déli szomszédokat, hogy ők is időre jöttek? Válaszolt a hölgy, hogy igen, de késtek egy kicsit és még benn van az előző páciens. Várakoztunk vagy 10-12 percet, majd bementek. Nem voltak benn sokáig, 5-6 percig, majd bementem én Szabival. Kicsit bosszantott, hogy időre megyünk, rendesen fizetünk és 20-25 percet még várni is kell. Persze otthon ennyi várakozásnak még örülnék is ...

A lényeg az, hogy ezt legalább megkapta a kisember, aki nem is olyan kicsi, mert legalább a paramétereit felvette a doktornő, melyek az alábbiak:

Fejkerület: 45,5 cm
Tömeg: 8300 gramm
Hossz: 72 cm

A grafikon szerint a fejlődési görbe legfelső szektorában van ... nem is csoda, mert már igencsak beeszik mindenféléből, már a krumplit is nyomja rendesen. Legutóbb már krumplileves turmixot is szívesen fogyasztott.

Nincsenek megjegyzések: