2007. november 19., hétfő

Magyar Klub - nyitórendezvény

Kísérleti - hagyományteremtő jelleggel - ma este 19:00 órakor hivatalosan elindult a brüsszeli magyar klub. Az Állandó Képviseleten került megrendezésre a nyitó-találkozó, a megnyitót, maga a miniszter, Göncz Kinga úrhölgy prezentálta.

Volt már alkalmam (szerencsém?) kormánytagok beszédeit hallgatni egészen közelről, aránylag szűk körben, bár ez eddig még "csak" a miniszterelnökre és a pénzügyminiszterre korlátozódott, ezért az összehasonlítási alapom eléggé határolt. Véleményem szerint eddig még mindig a külügyminiszter volt a legjobb. Kicsit fáradtnak látszott, és a fekete ruha amit viselt olybá tte,mintha valami temetésre/ről jönne - igaz nem ütött el a társaságtól, mert szinte mindenkin sötét ruha volt.

A beszéd amit mondot - szerencsére - egyáltalán nem volt tele mindenféle aktuálpolitikai kormányfényező elemekkel, tárgyilagosnak és korrektnek tűnt - igaz csak külügyi témák kerültek érintésre.

A traktát a beszéd után kihagytam. Nagy volt a tömeg - szerintem több mint 200-an voltunk, Brüsszelben dolgozó/élő magyarok és semmi kedven nem volt átvágni magam a tömegen, bár egyáltalán nem volt kultúrálatlan nyomulás, de akkor is nehezen lehetett megközelíteni a kajás edényeket.

Elmondta a külügyminiszter, hogy számítanak az itteni magyarokra a magyar elnökség (2011) ideje alatt és előtt és után is ... ezt jól esett hallani, mert voltakkorábban olyan hangok, hogy szarnak az otthoniak az itteniekre, legalábbis az itteniek (esetleges, tényelges, valós, feltételezett) tudására, tapasztalatára.

Kétség kívül "anyavállalatom" nem kereste eddig a kapcsolatot velem ... igaz én sem erőltettem a kapcsolatfelvételt. Saját esetemben az az elméletem, hogy kereséstől függetlenül igyekszem hasznos tudást és információkat felhalmozni, alacsonyabb szintre visszajuttatni, a vezetés meg majd ha ráér, vagy eszébejutok dob egy emailt, vagy telefont. Ha hazamegyek azért benézek a központba, hátha lesz valaki aki fogad ...
---------
Megkérdeztem ma (11/20) a kollégákat, hogy milyen volt a kaja tapasztalatuk szerint és azt mondták, hogy kiválóan teljesített az ÁK, kitettek magukért. volt:
- pörkölt galuskával
- gombás csirkeragu
- rakottkrumpli
- vargabéles málnaöntettel
Nagyon gyorsan fogytak akaják, de szorgalmasan hordták az utánpótlást. Szóval a trakta rész is jól sikerült.

Nincsenek megjegyzések: