2007. november 13., kedd

Panni balesete

Szegény Pancsit ma baleset érte az iskolában: az udvaron egy nagyobb fiú nekiszaladt és elég csúnyán megütötte (belefejelt valami ugrálás közben) Pancsi arcába. A jobb szeme alatt a járomcsontján van egy kb. 3 centis sötét folt, ami még este is meg volt dagadva. Mondta, hogy elmentek az Infirmary-be is a tanárnénivel Zsófival (az egyik másodikos osztálytársával), ahol jegelték is az arcát és bekenték valamilyen krémmel. Szerencsére nem hasadt ki, de lehet, hogy holnapra már egy kis monoklija is lesz Pancsikámnak.

Sajnos az iskola udvara elég kemény hely. A rengeteg gyerek felügyelet nélkül rohangál össze-vissza, egyáltalán nem figyelnek egymásra. Elméletileg vannak tanarak az udvaron akiknek a feladata az, hogy kordában tartsák a kölkeket, de én még nem láttam egyetlen egyszer sem, hogy valamelyik tanár odament volna a földön egymásba kapaszkodva rúgkapáló gyerekekhez, vagy egyáltalán rászólna a kergeként rohangáló, idegbetegnek tűnő átkokhoz ... Persze, lehet, hogy csak én láttam keveset, de azt hiszem, hogy nem.

Jellemző, hogy Geri az első hetekben szinte nem merte elengedni a kezünket, miközben az ovihoz sétáltunk át, úgy megijesztette a sok rohangáló, üvöltő ördögfióka - mostanra már hozzászokott, de azért még mindig nem nagyon távolodik el ...

Nincsenek megjegyzések: